Picnic

Picnic begint pilot voor glasinzameling in Alphen aan den Rijn

Waarom staat er statiegeld op bierflesjes maar niet op pindakaaspotten? Dit is een vraag die de afgelopen jaren steeds vaker gesteld wordt. Onlinesupermarkt Picnic zal vanaf deze maand tien weken lang alle glasverpakkingen van klanten in Alphen inzamelen, in samenwerking met PAKT.

PAKT is een start-up bedrijf, opgericht door student Thijs Wester (23). Dit bedrijf zet zich in voor het hergebruiken van glazen verpakkingen want dit kan oneindig vaak worden gedaan. Het probleem waar veel winkels en fabrikanten tegenaan lopen is dat er te veel moeite gedaan moet worden voor een kleine hoeveelheid glas.

PAKT heeft daar de oplossing voor. Het bedrijf werkt als tussenpersoon: zij halen het glas op bij supermarkten, zoeken het uit, maken het schoon en brengen het terug naar de fabrikant zodat de verpakkingen opnieuw gebruikt kunnen worden. Deze processen zijn geautomatiseerd en worden gedaan door robots.

Pilot in Alphen aan den Rijn

Het bedrijf werkt samen met Picnic, een online supermarkt, en vijf glasfabrieken en begint met een pilot: Project CLEAN. Tijdens deze pilot zal het bezorgbedrijf Picnic lege, glazen verpakkingen inzamelen van alle klanten in Alphen aan den Rijn. Op de hub van PAKT zullen deze verpakkingen uitgezocht worden door een prototype sorteermachine.

PAKT hoopt over vijf jaar een landelijk dekkend systeem te bieden voor glasinzameling.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 17:02

Het nieuws van week 22 lees je in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van een geslaagde editie van het Zomerspektakel aan het Meer en een zwaargewonde agent na valse melding tot aan een verhitte bijeenkomst over de opvang van vluchtelingen. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 15:34

CinePlus in Castellum

Elke woensdag én iedere eerste donderdag en derde dinsdag van de maand nemen enthousiaste filmliefhebbers van 50+ plaats in de bioscoopstoelen van Castellum. Tijdens de CinePlus worden speciaal geselecteerde kwaliteitsfilms vertoond, waar bezoekers van kunnen genieten na een gastvrij ontvangst met een kopje koffie/ thee en wat lekkers.

Advertorial Horeca gisteren 09:31

Vier Vaderdag bij Lodge Alphen

Verras je vader met een heerlijk Vaderdag BBQ-buffet bij Lodge Alphen in Alphen aan den Rijn. Op Vaderdag, zondag 18 juni, kun je genieten van een heerlijk uitgebreid BBQ-buffet in de Wunderbar op het overdekte terras bij de Lodge.