Picnic

Picnic start op 22 juli met bezorgen in Alphen

Alphenaren hebben er iets langer op moeten wachten dan gepland, maar vanaf woensdag 22 juli is het zo ver. Dan start websuper Picnic met bezorgen in Alphen aan den Rijn.

Begin maart kwam Picnic met het nieuws naar buiten dat ze in april zouden starten met het aanbieden van de bezorgservice in Alphen. Maar door de coronacrisis liep dit vertraging op. “In april zouden we beginnen met bezorgen in Alphen aan den Rijn, maar vanwege de coronacrisis moeten we dat helaas nog even uitstellen. Dat vinden wij ook erg jammer”, zo liet Picnic eerder weten. “Maar natuurlijk doen we er alles aan om alsnog zo snel mogelijk te kunnen beginnen.”

En dat moment is bijna aangebroken, want deze maand start Picnic met bezorgen in Alphen. Picnic laat aan Alphens.nl weten: “We gaan nu officieel open op woensdag 22 juli!” Bij de start kunnen meer dan 30.000 Alphense huishoudens kennismaken met de websuper. Aanmelden kan al sinds begin maart via de app, waarmee je een plekje in de wachtrij claimt. Iedereen die op de wachtlijst staat wordt gefaseerd toegelaten. Inmiddels hebben al 6489 personen zich aangemeld voor de bezorgservice in Alphen.

Veel gezinnen in Alphen

Picnic bezorgt al in ruim dertig gebieden in Zuid-Holland de boodschappen gratis thuis. Daarmee was het al de provincie met de meeste bezorgingsgebieden van de online supermarkt. Nu wordt dus Alphen aan den Rijn aan dat lijstje toegevoegd. Volgens medeoprichter van Picnic Michiel Muller is de uitbreiding binnen het Groene Hart een logische stap. “Alphen aan den Rijn is een typische Picnic stad met veel families en stond daarom al een aantal maanden op onze lijst om in te openen.”

De vraag van Alphenaren naar Picnic was hoog. “We hebben een hoop verzoeken gehad om naar Alphen te komen, daarom zijn wij blij dat we vanaf april ook 30.000 nieuwe huishoudens kunnen aansluiten. Door het hoge aantal families met jonge kinderen verwachten wij voor veel gezinnen een uitkomst te zijn, en kunnen ze de 2,5 tot 3 uur per week die ze normaal in de traditionele supermarkt besteden nu gebruiken voor leuke dingen.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek gisteren 19:29

Alphens Restaurantweek: Bij Hen - wees er als de kippen bij!

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Bij Hen.

Evenementen gisteren 16:47

Spooktocht en kamperen met MAX in het komend weekend

Op zaterdag 8 augustus organiseert Stichting MAX weer de ‘Nacht van MAX’ in Alphen aan den Rijn. Dit avondprogramma bestaat uit een spooktocht en de mogelijkheid om je tentje op te slaan op het grasveld naast het jongerencentrum/poppodium. Uiteraard alles volgens de geldende maatregelen vanuit het RIVM.

Beleef Alphen gisteren 15:39

Beleef Alphen: Fietstocht Vogels en Zoo

Deze zomer gaat Lars (25) voor Alphens elke week op stap. ''Ik licht één activiteit uit en schrijf uitgebreid over wat ik gedaan heb. Om te ervaren wat er kan, wat er doen is maar vooral om te ontdekken wat er te beleven is in Alphen. Ik maak stadswandelingen, bezoek het Archeon, hang in de touwen bij het klimpark en nog veel meer!'' Deze week: Fietstocht Vogels en Zoo.

Weer in Alphen gisteren 14:19

Hittegolf op komst - deel je verkoelende tips!

Er is een hittegolf op komst en dat betekent dat het warm wordt de komende dagen en nachten, ook in Alphen. Waar zoek jij verkoeling? Laat het ons weten! 

Calamiteiten gisteren 12:00

Voertuig te water aan de Oostkanaalweg

In de afgelopen nacht is er een voertuig te water geraakt aan de Oostkanaalweg N460. De bestuurder was al uit het water geklommen, maar kon niet met duidelijkheid zeggen dat hij alleen was.