Archieffoto Josh Walet

Piek vaccineren achter de rug, maar vaccinatielocatie in Alphen blijft voorlopig nog open

Iedereen in Nederland heeft inmiddels een vaccinatie uitnodiging gehad. In onze regio zijn inmiddels 730.993 prikken gezet. De piek is daarmee voorbij, wat betekent dat diverse vaccinatielocaties gesloten zullen worden. Maar de priklocatie in Alphen blijft gewoon open.

“De grote piek van het vaccineren op de vaccinatielocaties hebben we nu achter de rug. Alle leeftijdsgroepen zijn inmiddels aan de beurt en veel inwoners in onze regio zijn al minimaal een keer gevaccineerd. Het is tijd voor een nieuwe fase”, aldus GGD Hollands Midden.

Fijnmazig vaccineren

De vaccinatiestrategie in deze nieuwe fase is ‘fijnmazig vaccineren’. “Nu we de grote massa hebben gehad is er ruimte voor het voorlichten en vaccineren van bijzondere doelgroepen. Denk aan het vaccineren van dak- en thuislozen, asielzoekers en arbeidsmigranten. Maar ook aan mensen met een migratie- en lage sociaaleconomische achtergrond.” Fijnmazig vaccineren vraagt om een aanpak op maat. “Dichterbij, makkelijker bereikbaar en laagdrempeliger.”

Dit betekent dat de zeven vaccinatielocaties verspreid door de regio teruggebracht worden naar drie locaties: Leiden, Gouda en Alphen aan den Rijn. Deze locaties blijven in ieder geval tot het einde van dit jaar geopend. Mocht het aan het eind van het jaar nog nodig zijn om de locatie in Alphen open te houden, dan staat de gemeente Alphen aan den Rijn in ieder geval positief tegenover een verlenging van de overeenkomst.

Mobiele vaccinatieteams

Als gevolg van de nieuwe fase sluit de GGD per 15 augustus de vaccinatielocaties in Noordwijkerhout, Leiderdorp, Nieuwerkerk aan den IJssel en Bergambacht. De GGD gaat in ruil daarvoor wel iets nieuws doen. Namelijk met mobiele teams ‘de wijk in’. “Mobiele vaccinatieteams gaan afwisselend op meerdere pop-up locaties in de regio vaccineren. De GGD zet de pop-ups tot november in, maar mogelijk langer als dat nodig is.”

De komende tijd wordt duidelijk hoe de planning er precies uitziet en waar de pop-up locaties komen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:35

Het nieuws van week 29 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van nieuwe locaties voor de Alphense kermissen en vernielingen bij de Kinderboerderij Bospark tot aan een scheur in de Koningin Julianabrug en de opening van Boekhandel Haasbeek in hun nieuwe pand. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 15:20

Zelfstandig wonen met een lichamelijke handicap? Dat kan

Verspreid over de flat Stortemelk heeft Woonforte vijftien bijzondere appartementen: de Fokuswoningen. Een Fokuswoning is een aangepaste, gelijkvloerse en rolstoeldoorgankelijke woning, die je huurt van de woningcorporatie.

Werken vandaag 14:03

Het nieuwe vacature aanbod van week 29

Op zoek naar leuke baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je diverse soorten vacatures in verschillende branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen vandaag 12:00

ROMEINEN Fabrica

Het eerste Alphense castellum is gebouwd in 'the middle of nowhere'. Langs een rivier ingeklemd tussen het land en het water. Albaniana ligt in een smalle corridor met als dichtstbijzijnde Romeinse legerbases Velsen en Vleuten. Dat betekent dat de mannen de eerste jaren op zichzelf zijn aangewezen.