Pijpenactie ‘Vol op het orgel’ gestart voor grondige restauratie Steinmeyer orgel Adventskerk

Een van de weinige authentieke Steinmeyer-orgels in Nederland staat sinds 1922 in de Adventskerk in Alphen aan den Rijn. Vanaf januari 2020 zal dit orgel een noodzakelijke en grondige restauratie ondergaan. Kosten voor deze restauratie bedragen maar liefst € 150.000,-.   

Stichting Vrienden van de Adventskerk is daarom een orgelpijpactie gestart om zoveel mogelijk gelden op te halen. 

“We zullen alle registers open moeten trekken om dit bedrag middels de actie “Vol op het orgel” op te halen”, aldus Jan de Kruijf, voorzitter van de stichting. “We gaan de komende maanden met vrijwilligers verschillende activiteiten organiseren om de actie zoveel mogelijk onder de aandacht van het publiek te krijgen. Zo starten we op monumentendag met het uitdelen van informatiefolders en kan men de kerk bezoeken. Nu het orgel nog intact is, kan men zelfs komen luisteren naar dit prachtige instrument. Tijdens de Jaarmarkt is de kerk ook open en kan men orgelpijpen adopteren.”

Het Steinmeyer orgel is een fraai kolossaal toetsinstrument, ook wel de koning onder de instrumenten genoemd. Dit orgel heeft in totaal 2360 pijpen, welke allemaal geadopteerd kunnen worden. Er zijn pijpen te adopteren voor € 25, € 50 en € 100 per stuk. Adoptie van een heel register van 56 pijpen valt ook in het adoptieplan.

“Wij zijn trots op dit instrument in de Adventskerk, trots dat het prachtig bespeeld wordt door o.a. stadsorganist Simon Stelling en trots dat het bij Alphen aan de Rijn hoort. We zijn ervan overtuigd dat veel Alphenaren dit markante gebouw met het unieke orgel willen behouden en dat de actie daarom zeer succesvol zal zijn", zegt Jan de Kruijf.

Meer informatie over de actie is te vinden op: www.vriendenvandeadventskerk.info/orgelactie  

Ondernemer Machiel van der Schoot heeft al toegezegd twee complete registers te adopteren.   


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 15:24

Voordelig eten bij Bregje

Hoera! Proeflokaal Bregje heeft 25 vestigingen door heel Nederland. Om dat te vieren kun je in de maand september extra voordelig eten bij Proeflokaal Bregje.

Sport gisteren 14:07

Ex-profs tegen amateurs: ongelijke strijd

Vorig seizoen was het in de eerste klasse A een vreemde competitie. Wekelijks sprake van een nieuwe koploper. In de Hoofdklasse A lijkt het dit jaar een zelfde beeld te krijgen. Na drie wedstrijddagen is nog geen enkele club zonder puntenverlies.

Gemeente gisteren 12:16

De oorlog in beeld

Toen op 7 mei 1945 bekend werd dat een dag later een stoet van de Prinses Irenebrigade en geallieerden via de Rijndijk naar Den Haag te zien zou zijn, regelden de zusters van ’t Zwaantje, Rijndijk Oost, dat de kinderen van de Rijndijk, de Groenendijk en Koudekerk in optocht konden gaan kijken naar hun berijders. Op zich al een unieke samenwerking tussen het katholieke Hazerswoude en het protestantse Koudekerk.   

Evenementen 14 sep. 2019 12:28

Taptoe viert dertigste editie

Op zaterdagavond 14 september viert Taptoe Alphen de dertigste editie van het evenement. Verschillende muziekkorpsen uit de regio komen naar het Stadhuisplein om op te treden.

Advertorial Horeca 14 sep. 2019 10:51

Feestelijke avond bij De Zaak

Op dinsdag 17 september is het feest bij Grandcafé de Zaak. Op de vooravond van de jaarmarkt gaat het dak er 's avonds af!