Pijpenactie ‘Vol op het orgel’ gestart voor grondige restauratie Steinmeyer orgel Adventskerk

Een van de weinige authentieke Steinmeyer-orgels in Nederland staat sinds 1922 in de Adventskerk in Alphen aan den Rijn. Vanaf januari 2020 zal dit orgel een noodzakelijke en grondige restauratie ondergaan. Kosten voor deze restauratie bedragen maar liefst € 150.000,-.   

Stichting Vrienden van de Adventskerk is daarom een orgelpijpactie gestart om zoveel mogelijk gelden op te halen. 

“We zullen alle registers open moeten trekken om dit bedrag middels de actie “Vol op het orgel” op te halen”, aldus Jan de Kruijf, voorzitter van de stichting. “We gaan de komende maanden met vrijwilligers verschillende activiteiten organiseren om de actie zoveel mogelijk onder de aandacht van het publiek te krijgen. Zo starten we op monumentendag met het uitdelen van informatiefolders en kan men de kerk bezoeken. Nu het orgel nog intact is, kan men zelfs komen luisteren naar dit prachtige instrument. Tijdens de Jaarmarkt is de kerk ook open en kan men orgelpijpen adopteren.”

Het Steinmeyer orgel is een fraai kolossaal toetsinstrument, ook wel de koning onder de instrumenten genoemd. Dit orgel heeft in totaal 2360 pijpen, welke allemaal geadopteerd kunnen worden. Er zijn pijpen te adopteren voor € 25, € 50 en € 100 per stuk. Adoptie van een heel register van 56 pijpen valt ook in het adoptieplan.

“Wij zijn trots op dit instrument in de Adventskerk, trots dat het prachtig bespeeld wordt door o.a. stadsorganist Simon Stelling en trots dat het bij Alphen aan de Rijn hoort. We zijn ervan overtuigd dat veel Alphenaren dit markante gebouw met het unieke orgel willen behouden en dat de actie daarom zeer succesvol zal zijn", zegt Jan de Kruijf.

Meer informatie over de actie is te vinden op: www.vriendenvandeadventskerk.info/orgelactie  

Ondernemer Machiel van der Schoot heeft al toegezegd twee complete registers te adopteren.   


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 17:16

Gevluchte bestuurder blijkt 27-jarige man uit Boskoop

In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 januari reed een bestuurder van een personenauto tegen een boom aan, waarna de bestuurder op de vlucht sloeg. Uit onderzoek van de politie blijkt dat de eigenaar van de auto een 27-jarige man uit Boskoop is.

Rechtszaak gisteren 16:32

Verdachte in verkrachtingszaak blijft voorlopig vastzitten

Op 30 september 2019 verkrachtte een 26-jarige verdachte een vrouw in Kerk en Zanen. Volgens de verdachte ging het niet om een verkrachting, de vrouw zou zelf van harde seks houden. Het Openbaar Ministerie (OM) en de Haagse rechtbank geloofden het verhaal van de verdachte niet.

Blog Opinie gisteren 15:53

Geen tegenstand voor slordig spelend ARC

ARC moest zaterdag in principe een makkie hebben aan het bezoekende Achilles’29. De opponent uit Groesbeek met louter onuitspreekbare namen pakte dit seizoen immers slechts een punt. Ondanks het feit dat de thuisclub slordig en in een veel te laag tempo speelde, werd het ook een simpele overwinning.

Overige gisteren 15:17

Muse: een nieuw gedicht van de Alphense stadsdichter

Afgelopen weekend vond het Open Podium Alphen (OPA) plaats bij Soos aan den Rijn. De avond stond in het teken van Poetry meets Blues. De Alphense stadsdichter Lisa Veldkamp heeft hierover een gedicht gemaakt.

Advertorial Overige gisteren 14:46

Steun Melissa voor Kika

Op 1 maart 2020 loopt Melissa Mulder opnieuw de marathon van Tokyo om geld in te zamelen voor Kika. Ook in 2020 sponsoren All4finance en All4houses haar op weg naar succes.

Calamiteiten gisteren 14:11

Politie treft nepwapen en vuurwerk aan bij groepje jongens

Op zondag 19 januari reageerde de politie op een melding van een groepje jeugd dat met een luchtdrukwapen aan het schieten zou zijn. Op de Hoflaan in Alphen heeft de politie drie jongens staande gehouden.