Josh Walet

Pilot voor toezicht houden bij Zegerplas deze zomer van start

In de zomer zoeken veel Alphenaren de verkoeling op, waarvoor de Zegerplas een populaire plek is. Bij drukte zit een ongeluk in een klein hoekje. Om dit te voorkomen, gaan vrijwilligers van de Alphense Reddingsbrigade in de zomermaanden als proef toezicht houden bij de Zegerplas. 

De ARB zet zich in voor Alphen en omgeving. Op dit moment is de vereniging sterk aan het groeien. ‘’En daarom staan we op het punt om een volgende stap te nemen’’, vertelde Jelle Zweers van de ARB al eerder aan onze redactie. En dat willen zij doen met toezicht op de Zegerplas. Als bestuur heeft de ARB de wens om naast de huidige activiteiten, net als in het verleden, toezicht te gaan houden op de waterveiligheid op en rond de Zegerplas.

In het verleden waakte een badmeester over de Zegerplas. Daarna was het vooral het personeel van Wet ’n Wild dat daarvoor opdraaide. In de zomer is het ook op het terras een drukte van jewelste. Om die verantwoordelijkheid bij het horeca-etablissement te leggen, is volgens meerdere partijen onwenselijk. Maar toezicht is wel nodig, stelt de Alphense Reddingsbrigade (ARB). Daarom houden zij dit jaar een pilot waarbij ze de Zegerplas met arendsogen in de gaten houden.

Veiligheid boven alles 

Speciaal voor de vrijwilligers van de ARB is er een observatiecontainer ingericht, waar de hulptroepen alles nauwlettend in de gaten kunnen houden. Met de patrouilles zal de Zegerplas dit jaar veiliger zijn en kunnen ongelukken hopelijk voorkomen of in ieder geval op tijd gesignaleerd worden. ‘’De plannen liggen er, achter de schermen zijn we bezig met de laatste dingen regelen! We hebben er zin in.’’ 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Kunst vandaag 16:16

Alphense kunstenaar VijfB tovert oude silo om tot blikvanger

De Alphense kunstenaar Joost Zwanenburg oprichter van VijfB heeft de oude voersilo van Uilen-dierenpark de Paay in Beesd onherkenbaar omgetoverd tot een waanzinnige blikvanger. Op de silo zijn nu prachtige kamelen weiden te zien.

Overige vandaag 15:32

Gezocht: maatjes voor mensen met dementie

Winnie is dit voorjaar dementiemaatje geworden van dhr. Fraterman. Iedere week fietsen of wandelen ze middag samen. Hoewel hij last heeft van dementie bedenkt dhr. Fraterman altijd zelf de tochten. Onderweg vertelt hij haar over vogels in de polders, waar Winnie veel van leert. 

Advertorial Eten en drinken vandaag 14:55

Verhalen uit Champagne: ontdek de champagnestreek bij La Bodega ’87!

Eigenaar Dennis van Veen reed tijdens zijn vakantie langs de Franse wijngaarden en de champagnestreek, waar hij uiteraard een tussenstop maakte. “Als echte wijnliefhebber en eigenaar van een wijnwinkel, voel je je als een kind in een snoepwinkel bij een champagnehuis in Frankrijk.”

Algemeen vandaag 12:04

Rondleidingen over Zwammerdamschepen weer mogelijk

Je kan je weer aanmelden voor een gratis rondleiding over Romeins Zwammerdam, op dinsdagmiddagen! Dit is de locatie waar het Romeinse vrachtschip, dat in Museumpark Archeon ligt, is gevonden.