Gemeente Alphen aan den Rijn

Plan Klompenmaker krijgt handen niet op elkaar

De bewoners van de Klompenmaker, die nu nog uitzicht hebben op groen met daarachter de Eisenhowerlaan, zijn niet blij met de plannen van de gemeente Alphen aan den Rijn. Een senioren- en zorgcomplex krijgt pal voor de balkons nieuwbouw van ettelijke etages hoog.

Tijdens de zoektocht naar onorthodoxe locaties is de locatie Klompenmaker geschikt bevonden om een appartementencomplex voor senioren en een aantal zorgwoningen te realiseren. De nieuwbouw van drie of vier bouwlagen is gepland tussen het bestaande complex en de Eisenhowerlaan.

De bewoners van het bestaande complex hebben aan deze kant van het gebouw een balkon op het oosten waar zij een deel van de dag zon krijgen. Het is voor de meeste bewoners de enige buitenruimte die beschikbaar is, omdat zij vaak slecht ter been zijn en hun huis niet of nauwelijks verlaten.

Voorstel
Tim Rombouts sprak donderdag 10 juni de raadscommissieleden toe voorafgaand aan een vergadering. Zijn schoonmoeder woont in het complex en Rombouts spreekt namens haar. "Wij hebben in een eerder stadium gevraagd of de nieuwbouw kan worden opgeschoven naar het noorden waar de groenstrook breder is en het gebouw niet voor balkons komt te staan. Ook is hier meer parkeerruimte. Er zijn mensen van de gemeente komen kijken of het voorstel dat wij hebben mogelijk is."

Niet volgens wens
Aan de raadsleden wordt door het college van Burgemeester en Wethouders gemeld 'We kunnen aan de wens van de omwonenden tegemoet komen. Het nieuw te bouwen gebouw kan verder van de bestaande bebouwing gerealiseerd worden en er hoeven nauwelijks kabels en leidingen verlegd te worden.'

Rombouts bestrijdt dit: "Het gebouw is niet zo opgeschoven als wij hebben gevraagd. Zoals het nu is, komt het nog steeds voor de balkons." Aan de zuidkant zitten leidingen en kabels in de grond, dus verder naar het zuiden is geen optie. Rombouts en zijn schoonmoeder begrijpen echter niet waarom naar het noorden opschuiven niet zou kunnen.

Minst slechte oplossing
Wethouder Gerard van As zegt een schriftelijke reactie geven waarin duidelijk wordt uitgelegd wat wel en wat niet kan en waarom dit zo is. Deze brief gaan zowel naar de dames en heren politici als naar de heer Rombouts. "We proberen er het beste van te maken", aldus Van As. "Dit is de minst slechte oplossing."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Openbaar vervoer gisteren 17:54

NS-dienstregeling weer zo goed als normaal, maar traject Alphen-Leiden blijft achter

De Nederlandse Spoorwegen had tijdens de coronapandemie de dienstregeling flink aangepast. Veel mensen werken, nog steeds, vanuit huis, waardoor de treinen een stuk leger zijn dan normaal. Sinds deze week rijden de meeste treinen weer volgens schema. Alleen het traject tussen Alphen en Leiden laat nog even op zich wachten. 

Evenementen gisteren 17:05

Alphens.nl wordt mediapartner van Vrij & Blij

Alphens.nl en Vrij & Blij festival slaan de handen ineen. Dit jaar is Alphens.nl mediapartner van Vrij & Blij. Dit betekent een samenwerking voor alle communicatie naar de bezoekers toe.

Advertorial Winkels gisteren 15:49

Woensdag Wijndag: een frisse, witte Muscadet!

Het is weer zover, Woensdag Wijndag bij La Bodega ’87! Deze week kiezen ze, bij zo’n warme dag als vandaag, voor de Lieubeau Muscadet. Deze frisse witte wijn uit Frankrijk past perfect bij de tropische temperaturen van vandaag. Benieuwd wat je erbij eet? Lees verder!

Alphense Zendmast gisteren 15:11

Zendmast in de Nederlandse vlag gekleurd voor geslaagden

Alphen hangt ‘de vlag’ uit voor alle geslaagde scholieren! Op woensdag 16 juni kleurt de toren rood, wit en blauw in verband de examenuitslag voor middelbare scholieren. Aan alle geslaagden: gefeliciteerd!

Evenementen gisteren 14:40

Traditionele Oldtimerdag in september nog niet uitgesloten

Het is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ware traditie: de Oldtimerdag. Afgelopen jaar gooide corona roet in het eten. Hoe zit dat dit jaar? De organisatie laat weten dat een traditionele Oldtimerdag zeker nog niet is uitgesloten.