Alphens EV

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Alphen-Stad heeft een tekort van zes sporthallen. Dit komt omdat zowel de Arena in de wijk Ridderveld als de Rijnstreekhal in het centrumgebied verouderd zijn en op de nominatie staan om te worden gesloopt. Er is al jaren sprake van een nieuw sportcomplex in sportpark De Bijlen, maar dat is inmiddels afgeschaald naar twee hallen met in totaal zes zalen.

Nu is er opnieuw een kink in de kabel, omdat er grote bezuinigingen aankomen. “We werken nu aan voorstellen en daar zitten ook de nieuwe hallen in De Bijlen in”, legt wethouder Gert-Jan Schotanus uit. “Je kunt ook kiezen voor één hal met drie zalen, dat is goedkoper maar dan is er nog altijd een tekort aan zalen.” Schotanus laat de keuze over aan de gemeenteraad als deze over de bezuinigingen voor 25 miljoen euro in gesprek gaat in juni en juli.

Hoe dan ook moet de Rijnstreekhal nog een aantal jaren in gebruik blijven. Als de plannen eenmaal klaar zijn, moet er ook nog worden gebouwd. De Rijnstreekhal wordt gerenoveerd zodat deze veilig is. De kosten zijn ongeveer een half miljoen euro.

Tegelijkertijd moet ook de Arena nog even mee. Hiervoor is voor het komende jaar een bedrag van 3,5 ton bestemd. “Dat is om alle exploitatiekosten te dekken”, aldus de wethouder. Hij wijst erop dat het niet alleen om sporters en scholen gaat die gebruikmaken van de Arena, maar ook om activiteiten van Activite. In februari bezwoer Schotanus de gemeenteraad nog dat er geen 2 of 3 ton meer naar de Arena zal gaan.

Vooralsnog verwacht de wethouder dat het plan voor twee hallen met in totaal zes zalen in De Bijlen door de gemeenteraad zal worden goedgekeurd. In een worst case scenario van helemaal geen nieuw complex, gelooft de wethouder niet: “Dan zakken we wel heel erg door het ijs.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.