Algemeen

Plannen Rijnhavengebied centraal bij Alphense Talkshow

De gemeente Alphen aan den Rijn spreekt over een toekomst van wonen en werken aan het water. Dat klinkt mooi, maar veel ondernemers, kunstenaars en bewoners maken zich grote zorgen om de plannen voor het Rijnhavengebied.

Zaterdag 1 april aanstaande staat de Rijnhaven centraal bij De Alphense Talkshow. Aan het woord komen verschillende belanghebbenden en Alphenaren met andere ideeën over de inrichting van dit gebied. En zij hebben één ding in ieder geval gemeen: de plannen van wethouder Hoekstra in het Rijnhavengebied zijn nog geen werkelijkheid. Daarvoor zijn er nog te veel vragen. Worden de winkels in Rijnhaven geen concurrent van het stadscentrum? Wat gebeurt er met De Werf als creatieve hotspot? Hoe vervuild is de grond rond de Rijnhaven en hoe lang gaat het duren voordat die is gesaneerd? Hoeveel geld gaan al deze plannen kosten en ten koste van wat?

De Alphense Talkshow begint aanstaande zaterdag, 1 april om 16.00 uur in Café Alphens, naast theater Castellum. De toegang is gratis en het publiek krijgt nadrukkelijk de gelegenheid om mee te praten over het onderwerp. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Calimeroland
Blog Opinie 16 aug. 2019 19:57

MINERVA Calimeroland

Het is inmiddels meer dan 5 jaar later. Je zou zeggen dat het oude zeer dan wel een keer voltooid verleden tijd is. Maar nee, in de kleine dorpjes die met de grote boze stad tot één gemeente Alphen aan den Rijn zijn gefuseerd, is het nog altijd kommer en kwel.