Alphens EV

Plannen voor nieuwe ontsluitingsweg Archeon door woonwijk voorlopig in de ijskast

Op 17 oktober 2019 stelde de raad van de gemeente Alphen aan den Rijn het bestemmingsplan ‘Parkeren Archeon en ontsluitingsweg Burggooi’ vast. Nu heeft de Raad van State geoordeeld dat de plannen voor de ontsluitingsweg bij Archeon voorlopig niet door mogen gaan.

Met het bestemmingsplan wilde de raad de uitvoering van het Masterplan Archeon-Burggooi in het wek stellen. In het bestemmingplan gaat het onder meer over de verbreding van de bestaande entree van Archeon, de aanpassing van het parkeerterrein en de aanleg van een verkeersveilige ontsluitingsweg voor autoverkeer in de naastgelegen woonwijk Burggooi. 

Bezorgde bewoners 

Bewoners zijn bezorgd dat het verkeer in hun straat met de komst van de ontsluitingsweg toe gaat nemen. Naast het toenemende verkeer vrezen de bewoners ook voor een toename van het aantal geparkeerde auto’s van bezoekers. Zij trokken daarom bij de Raad van State aan de bel. De zaak werd in januari behandeld.

Bestemmingsplan wijzigen

De zaak werd in januari behandeld. Toen uitte bewoners van de Renaissancelaan hun zorgen over sluipverkeer en parkeren. In de tussentijdse uitspraak van de Raad van State staat dat de gemeente moet aantonen hoeveel verkeer er door de komst van de nieuwe weg nu over de Renaissancelaan gaat rijden. Er is namelijk geen verkeersberekening opgenomen in het bestemmingsplan. Daarnaast moet de gemeente het geluidseffect van het toenemende verkeer op de woningen aan de Renaissancelaan meten. 

De aanleg van de nieuwe ontsluitingsweg kan dus voorlopig nog niet verder. Wanneer de gemeente de gaten in het bestemmingsplan gedicht heeft, doet de Raad van State opnieuw uitspraak. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:55

ROMEINEN Mansio

Een mansio is een Romeinse herberg die reizigers onderdak biedt. Niet zomaar iedere reiziger trouwens. In principe is een mansio bestemd voor de postbestellers van de oudheid die hier hun paarden wisselen, gebruik maken van een verversing en overnachten.

Advertorial Sport vandaag 10:06

Tijd voor Vitaliteit – maak kennis met 50+ sporten in Alphen

Nu de maatregelen rondom corona weer iets versoepelen, gaat ook het programma ‘Tijd voor Vitaliteit’ weer deels van start. In dit sportprogramma maken 50-plussers uit Alphen tegen een laag tarief kennis met vijf verschillende sporten.

Te zien op televisie vandaag 08:38

Tekening van Alphense kunstenares gekozen bij Sterren op het Doek

In de aflevering van het televisieprogramma Sterren op het Doek was zaterdagavond de Alphense kunstenares Yvette Bavelaar te zien. Samen met twee andere kunstenaars portretteerde zij Frank Boeijen. De tekening van Yvette bleek in de smaak te vallen, want de zanger koos uiteindelijk haar werk.

Politie gisteren 21:25

Jongens beroven vrouw (72) op straat met boksbeugel

Zaterdagmiddag reed een vrouw (72) op haar scootmobiel richting het centrum van Alphen toen zij door twee jongens op een scooter werd beroofd. Hierbij gebruikten zij een boksbeugel.