Josh Walet

Planning gewijzigd: Eisenhowerlaan later dan gepland afgesloten

Vanwege werkzaamheden zou de Eisenhowerlaan in Alphen eigenlijk in het weekend van 16 tot 19 oktober worden afgesloten, maar dit is gewijzigd. De weg gaat nu dicht van donderdagavond 22 oktober tot maandag 26 oktober. Dit geldt voor al het verkeer.

De Eisenhowerlaan krijgt een opknapbeurt. De werkzaamheden aan de weg zijn een groot project en nemen daarom maanden in beslag. Naar verwachting zullen alle werkzaamheden in het voorjaar van 2021 klaar zijn. Tijdens de werkzaamheden wordt de weg flink aangepakt: opbreken en frezen van asfalt, vervangen van een duiker (waterverbinding onder de weg door), verwijderen en aanbrengen van fundering, en het opnieuw bestraten en asfalteren.

Maar de weg zelf is niet het enige wat een opknapbeurt krijgt. Ook de middenberm wordt aangepakt. Gelijktijdig met de werkzaamheden aan de weg, worden diverse plaatsen in de middenberm gerooid en worden er plantvakken aangelegd. “De meeste bomen die worden verwijderd, zijn essen en die door aantasting van de essentaksterfte van slechte kwaliteit zijn. Gezonde bomen blijven staan”, aldus de gemeente. Dit allemaal in het thema Indian Summer.

Wegafsluiting

Door een wijziging in de planning is de Eisenhowerlaan van donderdag 22 oktober 20:00 uur tot maandag 26 oktober 06:00 uur afgesloten. Deze wegafsluiting geldt voor al het verkeer, evenals voor voetgangers. De afsluiting van 16 oktober tot 19 oktober komt hiermee te vervallen. Op de andere dagen is de Eisenhowerlaan teruggebracht tot een 1-baansweg.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie gisteren 18:55

Politie arresteert Alphenaren voor witwassen en drugshandel

Op dinsdagochtend 27 oktober heeft de politie drie Alphenaren aangehouden. Twee Alphenaren (34 en 35) zijn aangehouden als hoofdverdachten op verdenking van witwassen en handel en productie in softdrugs. De andere Alphenaar (22) is aangehouden als medeverdachte. 

Onderwijs gisteren 18:24

Lyceumleerlingen komen voor het eerst in het nieuwe schoolgebouw

Een feestelijke dag voor leerlingen van het Groene Hart Lyceum in Alphen. Zij mochten op dinsdag 27 oktober namelijk voor het eerst kennis maken met hun nieuwe school. Alle leerjaren volgden apart van elkaar een programma op school om het gebouw te leren kennen. Woensdag is de eerste echte lesdag in het nieuwe schoolgebouw.

Advertorial Horeca gisteren 17:49

Bedrijfskerstdiner wordt spectaculaire Drive Thru

Alfreds heeft iets unieks bedacht. Normaal gesproken hebben zij in de decembertijd veel bedrijven die bij hen de kerstdiners en kerstborrels boeken. Dit jaar wordt dat toch even anders, dus daar moest een nieuw en uniek idee voor komen: de Alfreds Drive Thru!

Politie gisteren 17:22

Jongens fietsen over straat met ‘coronabanner’

Het was een merkwaardig gezicht toen politieagenten zaterdagnacht drie jongens in de Planetenbuurt zagen fietsen. Zij hadden namelijk een banner met daarop de coronaregels bij zich.