Josh Walet

Planning werkzaamheden hefbrug Boskoop

De provincie Zuid-Holland heeft op basis van informatie van de aannemer een planning kunnen maken om de veiligheid van de hefbrug Boskoop te kunnen garanderen. Afhankelijk van het weer en onverwachte tegenvallers, wordt er naar gestreefd dat vanaf 18 november de brug door iedereen weer gebruikt kan worden. Dat schrijft gedeputeerde Floor Vermeulen op 25 oktober 2019 in een brief aan Provinciale Staten.

Sinds donderdag 10 oktober 2019 is de hefbrug Boskoop afgesloten voor zowel het verkeer over de weg als over het water van de Gouwe. Na onderzoek bleek de brug constructief onveilig. De onderhoudsaannemer is daarop direct begonnen met werkzaamheden die nodig zijn om de constructieve veiligheid weer te garanderen.

De eerste versterkingsmaatregelen aan beide heftorens zijn uitgevoerd. Verroeste delen van de kooiladders zijn weggehaald en de verbindingspunten zijn geïnspecteerd. Op basis hiervan worden maatregelen genomen. De tijdelijke windverbanden die bovenin de torens moeten worden aangebracht zijn opgebouwd en op dit moment klaar gemaakt om te installeren.

Constructieversterking voor ballastblokken
Verder moet de constructie versterkt worden die nodig is om de ballastblokken bij groot onderhoud op te hangen. Deze constructie is ook nodig om bijvoorbeeld bij toekomstig onderhoud het brugdek veilig uit te kunnen varen. Daarnaast wordt door deze maatregel nu te nemen de stremmingstijd bij het toekomstig onderhoud teruggebracht. Ook wordt de schade aan de slijtlaag gerepareerd op het brugdek die tijdens de reguliere inspectie aan het licht is gekomen. Vorst kan deze schade verergeren. Voor de veiligheid van het verkeer wordt de schade nog voor de vorstperiode hersteld.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.

Verkeer en vervoer gisteren 10:35

NS zet treinen zaterdag paar minuten stil uit protest tegen geweld

In reactie op toenemend geweld tegen NS-personeel zal de Nederlandse Spoorwegen op zaterdagavond om 22:30 uur alle treindiensten drie minuten lang stilzetten. Dit besluit volgt op een ernstig incident afgelopen weekend, waarbij een conducteur in een dubbeldekkertrein werd mishandeld.