Ingezonden

Pleegzorg: Je hart en huis openstellen voor een kind

In de week van 2 tot en met 9 november is het de week van de pleegzorg. In deze week bedanken de gemeenten in Holland Rijnland pleegouders voor hun belangrijke en broodnodige inzet. Ook wordt aandacht gevraagd voor het tekort aan pleegouders, dat ook in deze regio groot is.

De gemeenten in Holland Rijnland en een viertal zorgaanbieders slaan de handen ineen om nieuwe pleegzorgouders en gezinshuisouders te werven.

Als het voor kinderen niet meer mogelijk is om bij hun ouders te wonen, is dat dramatisch voor alle partijen. Pleegouders of gezinshuisouders kunnen in deze pijnlijke situatie een wereld van verschil maken. Door hun opvang en inzet kunnen deze kinderen toch zo normaal mogelijk in een gezin opgroeien.

Iedereen kan iets betekenen

Er is hulp nodig in verschillende soorten en maten. Iedereen die zijn hart en huis wil openstellen kan iets betekenen voor een kind. Dat kan gaan om langdurige zorg, maar dikwijls is er ook korte opvang nodig, of pleegzorg in de weekenden. Zodat bijvoorbeeld een peuter tijdelijk een veilig huis geboden kan worden, of een tiener in het weekend extra zorg en ondersteuning kan krijgen.

Iedereen vanaf 21 jaar die een stabiele leefomgeving kan bieden aan een kind en ‘een verklaring van geen bezwaar’ kan overleggen, kan pleegouder worden. Belangrijk is dat er een extra kamer over is in huis, dat men bereid is om tijd te investeren en open staat voor contact met ouders. Naast pleegouders worden ook mensen gezocht die pleeggezinnen als maatje willen ondersteunen.

Pleegouders, gezinshuisouders en maatjes die zich aanmelden, worden vanaf het eerste moment door de zorgorganisaties bijgestaan, en krijgen doorlopend begeleiding.

Groen licht voor de toekomst van een kind

Centraal in de week van de pleegzorg staat de groen licht actie. Verschillende gebouwen en objecten in Nederland, ook in Holland Rijnland, worden in de week van de pleegzorg groen verlicht om aandacht te vragen voor het tekort aan pleegouders en gezinshuisouders.

Interesse? Kijk op de website en neem contact op met een van de betrokken zorgorganisaties.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.