Pixabay
Advertorial Overige

Podcast over vrijheid in première

Dit jaar, precies 75 jaar na de bevrijding, herdenken we de oorlog thuis, maar hopelijk toch een beetje samen. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept iedereen op om dit jaar thuis mee te doen. Met het uithangen van de vlag en via de digitale weg, bijvoorbeeld door het luisteren naar de podcast 'Ik zou mijn deur open doen...' over vrijheid toen en nu, die door Castellum en Theater na de Dam wordt uitgebracht.

Door de coronacrisis is vrijheid een actueler thema dan ooit, nu jongeren voor het eerst beperkt worden in hun vrijheid. De podcast wordt samengesteld en geregisseerd door de Alphense theatermakers Iselin van Duuren en Manouk Martens, op basis van persoonlijke verhalen en ervaringen van zes jongeren in de leeftijd van 12 tot 20 jaar en een 85-jarige Alphense getuige van de oorlog. De podcast wordt gemonteerd door componist en producer Timon Persoon en kwam tot stand met financiële steun van het Erfgoedfonds Alphen aan den Rijn.

'Ik zou mijn deur open doen...' gaat op 4 mei om 21:00 uur in première op de website van Castellum

Alphen-Ik-zou-mijn-deur-open-doen-570x282.jpg


Meer nieuws

Weer in Alphen gisteren 18:27

Alphen kleurt langzaam wit

De eerste sneeuw van het jaar is gevallen. In de loop van de middag dwarrelden de eerste sneeuwvlokken naar beneden en sindsdien kleurt Alphen langzaam steeds witter. En dat levert mooie plaatjes op!

Alphens.nl Magazine gisteren 15:54

Vrijwilliger Willem Versteeg: ‘’Dat virus draag je altijd met je mee’’

Geboren in Den Haag in een familie waar vrijwel iedereen in dienst was van de telefoondienst. Zijn lidmaatschap van een toneelvereniging bracht hem eigenlijk naar Alphen en voetbaldier als hij was zocht hij, omdat hij zaterdag werkte, een zondagsclub. Zo kwam hij bij Alphense Boys. De rest is geschiedenis. Dit is het verhaal van Willem Versteeg, een vrijwilliger pur sang.

Coronavirus in Alphen gisteren 11:45

Dit zijn de regels rondom quarantaine

Weet jij hoe het nu ook alweer zit met quarantaine? Wanneer ga je in quarantaine en wat kun je doen als je thuis moet blijven? Hier staat het nog allemaal een keer op een rijtje.

Alphens.nl Magazine gisteren 10:21

Eigenaren Proto hebben vertrouwen in de toekomst

In de nacht van 26 op 27 juni 2020 sloeg het noodlot toe: een brand en de daarop volgende blus-actie verwoestten een groot deel van het monumentale pand waarin restaurant Proto is gevestigd. De eigenaren, de Griekse broers Nikos en Alexandros Baloumis, voelden de grond onder hun voeten wegvallen, maar zijn nu vooral optimistisch: “We hebben een succesvolle formule en komen in 2021 alleen maar sterker terug!”