Pixabay
Advertorial Cultuur

Podcast over vrijheid in première

Dit jaar, precies 75 jaar na de bevrijding, herdachten we de oorlog thuis, maar toch een beetje samen. Met het uithangen van de vlag en via de digitale weg, bijvoorbeeld door het luisteren naar de podcast 'Ik zou mijn deur open doen...' over vrijheid toen en nu, die door Castellum en Theater na de Dam is uitgebracht.

Zondag 3 mei ging de voorstelling 'Ik zou mijn deur open doen...' in première. Een bijzondere ervaring voor deelnemers Ellen, Minke, Constant, Annika, Iris en Marlou. Zij stonden namelijk niet op de planken van theater Castellum om dit bijzondere project van Theater na de Dam uit te voeren, maar luisterden online gezamenlijk naar de podcast, die ze samen met theatermakers Iselin van Duuren en Manouk Martens maakten. In deze podcast dachten de jongeren na over de vraag 'Wat is vrijheid?'. Ze spraken hierover met hun vrienden en familie én schreven brieven met de 85 jarige in Alphen aan den Rijn woonachtige meneer van Duuren. De podcast, die mede mogelijk werd gemaakt met financiële steun van het Erfgoedfonds Alpen aan den Rijn, blijft voorlopig te beluisteren via de website van Castellum. Luistert u mee?

Alphen-Ik-zou-mijn-deur-open-doen-570x282.jpg

https://theatercastellum.nl/theater-na-de-dam.html

 

Theater na de Dam - Theater Castellum

Bezoek en postadres. Castellum Rijnplein 1-3 2405 DB ALPHEN AD RIJN . Kantoor. 0172 429230. Kaartverkoop en informatie. 0172 429292 Op dit moment zijn wij telefonisch niet bereikbaar vanwege de Coronamaatregelen.

theatercastellum.nl


Meer nieuws

Weer in Alphen gisteren 18:27

Alphen kleurt langzaam wit

De eerste sneeuw van het jaar is gevallen. In de loop van de middag dwarrelden de eerste sneeuwvlokken naar beneden en sindsdien kleurt Alphen langzaam steeds witter. En dat levert mooie plaatjes op!

Alphens.nl Magazine gisteren 15:54

Vrijwilliger Willem Versteeg: ‘’Dat virus draag je altijd met je mee’’

Geboren in Den Haag in een familie waar vrijwel iedereen in dienst was van de telefoondienst. Zijn lidmaatschap van een toneelvereniging bracht hem eigenlijk naar Alphen en voetbaldier als hij was zocht hij, omdat hij zaterdag werkte, een zondagsclub. Zo kwam hij bij Alphense Boys. De rest is geschiedenis. Dit is het verhaal van Willem Versteeg, een vrijwilliger pur sang.

Coronavirus in Alphen gisteren 11:45

Dit zijn de regels rondom quarantaine

Weet jij hoe het nu ook alweer zit met quarantaine? Wanneer ga je in quarantaine en wat kun je doen als je thuis moet blijven? Hier staat het nog allemaal een keer op een rijtje.

Alphens.nl Magazine gisteren 10:21

Eigenaren Proto hebben vertrouwen in de toekomst

In de nacht van 26 op 27 juni 2020 sloeg het noodlot toe: een brand en de daarop volgende blus-actie verwoestten een groot deel van het monumentale pand waarin restaurant Proto is gevestigd. De eigenaren, de Griekse broers Nikos en Alexandros Baloumis, voelden de grond onder hun voeten wegvallen, maar zijn nu vooral optimistisch: “We hebben een succesvolle formule en komen in 2021 alleen maar sterker terug!”