Pixabay
Advertorial Cultuur

Podcast over vrijheid in première

Dit jaar, precies 75 jaar na de bevrijding, herdachten we de oorlog thuis, maar toch een beetje samen. Met het uithangen van de vlag en via de digitale weg, bijvoorbeeld door het luisteren naar de podcast 'Ik zou mijn deur open doen...' over vrijheid toen en nu, die door Castellum en Theater na de Dam is uitgebracht.

Zondag 3 mei ging de voorstelling 'Ik zou mijn deur open doen...' in première. Een bijzondere ervaring voor deelnemers Ellen, Minke, Constant, Annika, Iris en Marlou. Zij stonden namelijk niet op de planken van theater Castellum om dit bijzondere project van Theater na de Dam uit te voeren, maar luisterden online gezamenlijk naar de podcast, die ze samen met theatermakers Iselin van Duuren en Manouk Martens maakten. In deze podcast dachten de jongeren na over de vraag 'Wat is vrijheid?'. Ze spraken hierover met hun vrienden en familie én schreven brieven met de 85 jarige in Alphen aan den Rijn woonachtige meneer van Duuren. De podcast, die mede mogelijk werd gemaakt met financiële steun van het Erfgoedfonds Alpen aan den Rijn, blijft voorlopig te beluisteren via de website van Castellum. Luistert u mee?

Alphen-Ik-zou-mijn-deur-open-doen-570x282.jpg

https://theatercastellum.nl/theater-na-de-dam.html

 

Theater na de Dam - Theater Castellum

Bezoek en postadres. Castellum Rijnplein 1-3 2405 DB ALPHEN AD RIJN . Kantoor. 0172 429230. Kaartverkoop en informatie. 0172 429292 Op dit moment zijn wij telefonisch niet bereikbaar vanwege de Coronamaatregelen.

theatercastellum.nl


Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 18:30

Opening terras in de speeltuin van Avifauna

Vandaag heeft Van der Valk Avifauna positief bericht gekregen van de gemeente. Het terras in de speeltuin van Avifauna mag geopend worden!

Winkels vandaag 16:29

Albert Heijn in De Aarhof wordt door verbouwing 200m2 groter

De Albert Heijn in winkelcentrum De Aarhof gaat verbouwen. De supermarkt krijgt er zo’n 200m2 aan winkeloppervlak bij. De plek waar voorheen de oude hellingbaan stond die naar het parkeerdek leidde, wordt namelijk bij de winkel getrokken.

Politie vandaag 15:40

Drugsvangst in Alphen door een agent in burger

Op vrijdagavond 7 mei is een agent in burger tijdens een controle in Alphen een mooie vangst op het spoor gekomen. Er werden diverse kleine hoeveelheden drugs en contant geld aangetroffen in een auto.