Pixabay

Politie adviseert: maak je fietslicht in orde

Vanaf zondag 30 oktober is de wintertijd weer aangebroken. Wat betekent dat het s ’avonds sneller donker wordt. Daarom adviseert de politie je fietslicht in orde te maken. 

Het Politie Basisteam Alphen aan den Rijn heeft geadviseerd je fietslicht in orde te maken. “Doe het voor uw eigen veiligheid & zodat anderen u goed of op tijd zien”, aldus de politie.

“Thuiskomertjes”

Daarbij is het niet alleen veiliger, maar het zorgt ook dat je niet wordt aangehouden door de politie. “De komende tijd zal er meer gehandhaafd gaan worden”, laten de politie weten. Rijd je toch zonder licht? Dan krijg je van de politie een setje “thuiskomertjes”. Dit is een doosje met een voor en achter lichtje.

Als je in het donker rijdt zonder fietsverlichting kun je een boete krijgen van €60.  

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 13:46

Hoog laag bedden bij Dutch Dream Slaapcomfort

Wist je dat Dutch Dream ook hoog laag bedden in hun assortiment hebben? Deze bedden zijn naast elektrisch verstelbaar ook in hoogte verstelbaar. Ideaal voor meer gemak en comfort, voor zorgbehoevende mensen of voor iemand met bijvoorbeeld ademhalings-, maag- of slokdarmklachten. 

Sport gisteren 12:53

Succes op NK meerkamp voor Alphense sporters

In het weekend van 4 en 5 februari was in Apeldoorn het Omnisport geopend voor het Nederlandse Kampioenschap meerkamp. Hier zijn verschillende Alphense sporters naar huis gegaan met een prijs.