Josh Walet

Politie Alphen aan den Rijn adviseert: “let op jezelf en op elkaar”

In het verkeer kan het heel snel gaan. Op het ene moment gaat alles nog goed, maar een seconde later zie je iets over het hoofd en ligt een fietser op de grond. De politie in Alphen aan den Rijn legt uit wat te doen na een aanrijding. 

Er zijn regelmatig ongelukken in het verkeer. Je denkt zelf vaak dat het je nooit overkomt, maar toch zijn er veel gevallen waarbij het wel gebeurt. Wat je moet doen bij een ongeluk? Dat vertelt de politie. 

Wat te doen bij een aanrijding

“Stop en kijk of je veilig staat en of je niets mankeert. Ga kijken of de tegenpartij in orde is. Als je veilig staat kun je meteen een foto maken van de situatie. Is er alleen materiële schade zoek een rustige plek om de schadeformulieren in de te vullen”, aldus Politie Basisteam Alphen aan den Rijn. 

De politie vervolgt: “Is het ongeval gebeurd door een ernstige overtreding met veel schade bel dan de politie denk hierbij aan dat auto’s niet meer kunnen rijden en een verkeerpunt blokkeren. Is er iemand gewond bel de ambulance dan komt de politie vanzelf mee. Het belangrijkste van kleine aanrijdingen waarbij geen politie hoeft te komen, zorg dat je je gegevens achterlaat en nog beter uitwisselt.” 

Als je je gegevens niet achterlaat of als je iemand in hulpeloze toestand achterlaat pleeg je het Verlaten van een Plaats Ongeval.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.