Josh Walet

Politie Alphen aan den Rijn adviseert: “let op jezelf en op elkaar”

In het verkeer kan het heel snel gaan. Op het ene moment gaat alles nog goed, maar een seconde later zie je iets over het hoofd en ligt een fietser op de grond. De politie in Alphen aan den Rijn legt uit wat te doen na een aanrijding. 

Er zijn regelmatig ongelukken in het verkeer. Je denkt zelf vaak dat het je nooit overkomt, maar toch zijn er veel gevallen waarbij het wel gebeurt. Wat je moet doen bij een ongeluk? Dat vertelt de politie. 

Wat te doen bij een aanrijding

“Stop en kijk of je veilig staat en of je niets mankeert. Ga kijken of de tegenpartij in orde is. Als je veilig staat kun je meteen een foto maken van de situatie. Is er alleen materiële schade zoek een rustige plek om de schadeformulieren in de te vullen”, aldus Politie Basisteam Alphen aan den Rijn. 

De politie vervolgt: “Is het ongeval gebeurd door een ernstige overtreding met veel schade bel dan de politie denk hierbij aan dat auto’s niet meer kunnen rijden en een verkeerpunt blokkeren. Is er iemand gewond bel de ambulance dan komt de politie vanzelf mee. Het belangrijkste van kleine aanrijdingen waarbij geen politie hoeft te komen, zorg dat je je gegevens achterlaat en nog beter uitwisselt.” 

Als je je gegevens niet achterlaat of als je iemand in hulpeloze toestand achterlaat pleeg je het Verlaten van een Plaats Ongeval.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Film gisteren 18:03

Bioscoopconcert André Rieu in Castellum!

Vanuit zijn pittoreske thuisstad Maastricht presenteert André Rieu een spectaculair concert die jij deze zomer op het witte doek bij Castellum kunt zien! Tijdens het bioscoopconcert wordt u betoverd met iconische filmmuziek, prachtige walsen, emotionele ballads en onverwachte nummers uit de hitlijsten. Mis het exclusieve bioscoopconcert ‘Power of Love’ niet!

Overige gisteren 16:51

Vuilcontainers bij appartementencomplex Castella buiten gebruik

De Tolstraat nabij het Rode Dorp zal tot 1 augustus afgesloten blijven vanwege renovatiewerkzaamheden aan het riool en straatwerk. Deze afsluiting heeft echter gevolgen voor de bewoners van het appartementencomplex Castella, waar de ondergrondse vuilcontainers voor 126 appartementen buiten gebruik zijn gesteld.

Bijeenkomst gisteren 15:29

Lotgenotenbijeenkomst voor mensen met alvleesklierkanker

Het Patiëntenplatform Living With Hope, het SamenhuiS en Scarabee, centra voor leven met en na kanker, nodigen getroffenen en hun naasten van harte uit voor een regionale lotgenotenbijeenkomst op donderdag 30 mei aanstaande.

Advertorial Evenement gisteren 14:08

Canondagen 2024 in Museumpark Archeon

Het laatste weekend van mei staat de Canon van Nederland centraal in Museumpark Archeon, want het zijn de Nationale Canondagen. Loop mee in de processie van Willibrordus en volg speciale rondleidingen over Trijntje in de prehistorie, de Romeinse Limes, de Karolingische periode en een speciale lezing over de ‘Zwarte dood’.

Overige gisteren 12:36

Alphense Sylvie van Klaveren beklimt Mont Ventoux voor onderzoek naar MS

Maandag, 20 mei, heeft Sylvie van Klaveren uit Alphen aan den Rijn, samen met haar naasten, de Mont Ventoux beklommen om geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). In een indrukwekkende tijd van vier uur en 45 minuten legden zij de eenentwintig kilometer lange tocht naar de top van de 'kale berg' af.

Advertorial Evenement gisteren 11:05

Opbouw Zomerspektakel aan het Meer 2024 is begonnen

Het aftellen is begonnen! Over anderhalve week staan er weer duizenden bezoekers te zingen en te dansen op het evenemententerrein langs de Zegerplas. Het driedaagse festival trapt op vrijdag 31 mei af met Snelle, Krezip, Shake the Lake en Afrojack.