Calamiteiten

Politie Alphen aan den Rijn krijgt bodycams

Minister Grapperhaus kondigde laatst aan dat de Nederlandse politiekorpsen bodycams krijgen. Ook het korps in Alphen aan den Rijn krijgt bodycams, maar politiechef John Nieumeijer is blij als hij er al twee krijgt.

"Helaas krijgen we er niet genoeg voor alle collega's maar ik ben blij met alles wat we wel krijgen. Al kan ik maar twee dienstwagens voorzien van een bodycam dan is dat al een hele verbetering", meldt hij. Uit onderzoeken is gebleken dat de bodycams helpen bij arrestaties. Voornamelijk voor bewijs maar arrestanten zijn ook minder agressief. "Het is dus ook een preventief middel", legt Nieumeijer uit. 

De aanschaf van de bodycams is een Europese aanbesteding en deze moeten worden verspreid over alle korpsen in Nederland. "Dat kost veel tijd en dat begrijp ik. Ik hoop dat in de toekomst alle agenten kunnen beschikken over een bodycam", aldus Nieumeijer. 

Burgemeester Liesbeth Spies is ook blij met de komst van de bodycams voor het Alphense team. "Ik hoop dat de onrustzaaiers zich beter gedragen tegenover de agenten."

Nieumeijer legt ook uit dat de bodycams een lerend vermogen hebben. "Ook voor de agenten zelf zijn de camera's een fijn middel. Je kunt terug zien hoe je hebt ingegrepen op een situatie en zo kun je zien wat je de volgende keer anders of beter kan doen."


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels vandaag 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport vandaag 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.