De politie heeft een druk weekend achter de rug. In Alphen aan den Rijn werden de afgelopen twee dagen diverse meldingen gedaan over onder andere winkeldiefstal en mishandeling. Ook werden in de gemeente een aantal bestuurders aangehouden die onder invloed achter het stuur zaten.

Op de Willem de Zwijgerlaan in Alphen vond een mishandeling plaats. De verdachte in deze zaak is hiervoor aangehouden en heeft een proces verbaal gekregen. Op de Ambonstraat vond een zware mishandeling plaats, waarbij het slachtoffer naar het ziekenhuis is overgebracht. Agenten konden de verdachte in aangehouden. Er wordt verder onderzoek uitgevoerd.

Ook werd een beroep gedaan op de politie vanwege een man op de Zuidpoolsingel. De man was op straat met twee lange stokken aan het zwaaien. "Dit kwam nogal bedreigend over", aldus de politie. "Na gesprek heeft de man vrijwillig afstand van zijn stokken gedaan en heeft zijn weg zonder deze stokken vervolgd."

Kleine overtredingen
Bij supermarkt Hoogvliet in winkelcentrum de Baronie werden twee personen aangehouden voor winkeldiefstal. De personen hadden gebruik gemaakt van de zelfscan, maar 'vergaten' daarbij diverse producten te scannen en af te rekenen. 

Agenten hebben op de Sterrenlaan in Alphen een man aangehouden voor vernieling van een auto.

Rijden onder invloed
Op de Eisenhowerlaan hebben agenten een bestuurder aan de kant gezet voor een alcoholcontrole. Deze man blies op het politiebureau 580 ug/l. Deze geblazen hoeveelheid ging daarmee ruim over toegestane hoeveelheid van 220 ug/l heen.