Pixaby

Politie Alphen helpt pasgeboren kalfje uit de sloot

Woensdagochtend kreeg de politie Alphen een melding die ze naar de Leidsche Schouw in Alphen aan den Rijn stuurde. Er werd gevraagd of ze daar naar een weiland wilden rijden om een koe te helpen die in de sloot terecht was gekomen.  

Daar aangekomen lag er echter geen koe in het water, maar had een oplettende burger gezien dat een net geboren kalfje te water was geraakt. De brandweer kon het kalfje aanvankelijk niet vinden. Maar politieagente Monique wel en uiteindelijk heeft de brandweer het kalfje op het droge getrokken en overgedragen aan haar bezorgde moeder en haar vriendinnen.

Beschuit met muisjes

Een uur later stond de brandweer (met optische en geluidssignalen) bij het politiebureau voor de deur. Zij kwamen beschuit en muisjes voor Monique te brengen. Een erg leuk gebaar vond politie Alphen en "dit typeert de samenwerking tussen de hulpdiensten onderling.”

De brandweer vond ook dat het zojuist geboren kalfje Monique genoemd moest worden. Maar of de boer daar ook zo over dacht is nog onduidelijk.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Stadsdichter vandaag 09:47

Hittegolf: een gedicht van de Alphense stadsdichter

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: de Zegerplas.

Weer in Alphen gisteren 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits! 

Advertorial Overige gisteren 11:08

Bramsoosboot wegens succes herhaald

Genieten op het water met een overheerlijk frietje? Dat kan! Brugwachtertje aan den Rijn en Overbuurman Bram Ladage varen opnieuw met de BramSoosboot.