Politie Alphen start met campagne over winkeldiefstal

De politie in Alphen aan den Rijn is vandaag gestart met een campagne over winkeldiefstal. Te veel winkeliers hebben nog het verkeerde idee dat de afhandeling van winkeldiefstal erg lang duurt.

Het afhandelen van winkeldiefstal is simpel en snel. "Als het goed gedaan wordt, is het binnen vijf minuten klaar", zegt Frank Heijmink, wijkagent Horeca en Ondernemers. Heijmink benadrukt dat het belangrijk is om de kennis over de preventie en afhandeling van winkeldiefstal bij ondernemers te vergroten. Veel winkeliers weten bijvoorbeeld niet wat ze bij verdachte situaties moeten doen.

"Om de winkeliers meer informatie te geven wordt er op dit moment een speciaal pakket over winkeldiefstal verspreid onder winkeliers en voorzitters van winkeliersverenigingen", vertelt Heijmink. Het informatiepakket bestaat onder andere uit blanco aangifteformulieren winkeldiefstal, formulieren voor een toegangsverbod, een instructiekaart 'aangifte winkeldiefstal', informatie over het voorkomen, vervolgen en afrekenen van winkeldiefstal en meer informatie over de mogelijkheid van een civiele vordering van 181 euro bij winkeldiefstal.

Heijmink onderstreept hoe belangrijk het is om elkaar te helpen als winkeliers. Het is vooral van belang dat iedereen mee doet. "Je wordt het lachertje van de straat als je als enige winkeldiefstal in je winkel toestaat", aldus Heijmink.

Foto: Frank Heijmink overhandigt het informatiepakket aan Ronald Pleij van Intersport Twinsport


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 10:54

TOOST Foodtruckfestival wordt druk bezocht

Vandaag is de laatste dag van het TOOST Foodtruckfestival, en dus de laatste kans om het festival in het Europapark te bezoeken. Vanaf 13:00 uur is het terrein geopend voor publiek. Tot 21:00 uur kun je terecht voor de lekkerste gerechten.

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 09:36

Bezoek de Duurzaamheidsmarkt op 10 oktober in Archeon

Wist je dat een duurzaam huis eigenlijk veel eerder binnen je bereik ligt dan je denkt? Het bespaart niet alleen energie maar ook kosten. Wil je meer weten over energiebesparende maatregelen voor jouw woning? En welke subsidie- en financieringsoplossingen er zijn? Bezoek dan de Duurzaamheidsmarkt op donderdagavond 10 oktober in Archeon. 

Advertorial Wonen en bouwen gisteren 15:12

‘State of the art’ woonplezier in de Kloostertuinen

In Alphen aan den Rijn is het mooi, rustig en centraal wonen. Dat kan bijvoorbeeld in de nieuwbouwwijk Burggooi, waar binnenkort het project Kloostertuinen fase 3 verrijst. Alle woningen krijgen hier een warmtepomp en zijn volledig gasloos.  

Politiek gisteren 14:52

Nieuw Elan viert 10-jarig bestaan

Maandag 23 september bestaat Nieuw Elan 10 jaar. Met de politiek ervaren Gerard van As als kartrekker, werd in 2009 een lokale politiek partij opgericht. Een decennium later is de partij de grootste in Alphense gemeenteraad en heeft zij 2 wethouders in het college. 

Evenementen gisteren 13:01

Line up Das Winterfest & Winterlake bekend

Alphen krijgt een nieuw festival. Op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari 2020 vindt Das Winterfest & Winterlake plaats op evenemententerrein De Bijlen. Vandaag is de line up bekend gemaakt!  

Horeca gisteren 12:03

Officiële opening Knøss

Sinds 5 juli is er op de Van Mandersloostraat een nieuw restaurant geopend: Knøss. Vandaag op 21 september om 10:00 uur verzorgde niemand minder dan burgemeester Liesbeth Spies de officiële opening van het Scandinavische restaurant.