Pixabay

Politie Alphen waarschuwt voor valse telefoontjes

De afgelopen periode heeft de politie herhaaldelijk meldingen ontvangen van burgers die vreemde telefoontjes ontvangen. De meldingen betreffen telefoontjes waarbij de beller zich voordoet als een politieagent. Tijdens deze gesprekken wordt beweerd dat de persoon in kwestie gelinkt is aan criminele activiteiten, met name woninginbraken.

De beller dreigt met de ontdekking van persoonlijke gegevens die zogenaamd gevonden zijn in een voertuig dat in verband wordt gebracht met criminelen. De beller vraagt vervolgens om persoonlijke informatie en suggereert dat een collega in burger langs zal komen om waardevolle bezittingen op te halen. Deze bezittingen zouden dan veilig worden gesteld in een politiekluis.

Politie informeren

De politie benadrukt echter dat dergelijke verzoeken nooit door hen zouden worden gedaan. Indien iemand een verdacht telefoontje ontvangt en nog steeds in gesprek is met de beller, wordt geadviseerd om direct via een andere telefoonlijn 112 te bellen of om hulp te zoeken bij anderen in huis. Als het telefoongesprek al is beëindigd maar er nog steeds twijfel bestaat, wordt geadviseerd om contact op te nemen met de politie via het nummer 0900-8844.

De boodschap van de politie is duidelijk: bij vreemde telefoontjes, hoe overtuigend ze ook mogen lijken, is het raadzaam om direct de politie te informeren en verdachte activiteiten te melden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:47

Koningskermis: dit zijn de openingstijden

Koningsdag is in optocht en dat betekent dat de kermis weer wordt opgebouwd! Van dinsdag 23 tot en met zondag 28 april 2024 is er weer een Koningskermis in het Europapark en aan de Evenaar.

Blog Opinie 20 apr. 2024 18:54

MINERVA Doorgeslagen samenleving

Van de week was er een grote AI-bijeenkomst, want Alphen aan den Rijn moet de eerste AI-gemeente worden van heel Nederland. Het doel is om artificial intelligence (AI) een prominente plek te geven in de gemeente. Op zichzelf is het altijd een loffelijk streven om de eerste te worden, maar of dat met AI moet?

Advertorial Voorstelling 20 apr. 2024 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Evenementen 20 apr. 2024 14:07

Dit is er in Alphen aan den Rijn te doen op Koningsdag

Op 27 april viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat er te doen is? Lees snel verder!