Joshua Bos

Politie arresteert Alphenaren voor witwassen en drugshandel

Op dinsdagochtend 27 oktober heeft de politie drie Alphenaren aangehouden. Twee Alphenaren (34 en 35) zijn aangehouden als hoofdverdachten op verdenking van witwassen en handel en productie in softdrugs. De andere Alphenaar (22) is aangehouden als medeverdachte. 

Uitgebreid onderzoek in de afgelopen maanden leidde dinsdagochtend tot de aanhouding van de vier verdachten, waarvan drie Alphenaren. Daarnaast werd ook nog een 18-jarige man uit Bodegraven aangehouden als medeverdachte. Hij wordt, net als de 22-jarige Alphenaar, verdacht van handel en productie in softdrugs. 

De politie doorzocht een bedrijfspand in Drachten en een woning in Gorinchem. Daar werden twee hennepkwekerijen aangetroffen, die vervolgens vernietigd zijn. Bij de actie zijn meerdere voertuigen, communicatieapparatuur en een groot geldbedrag in beslag genomen. 

Gezamenlijke aanpak ondermijning

Met deze acties pakt de overheid gezamenlijk ondermijning aan, trekt criminele netwerken uit elkaar en dringt de productie van hennep en synthetische drugs terug. In dit onderzoek werkten het RIEC, Openbaar Ministerie, politie, Belastingdienst en de gemeente Alphen aan den Rijn nauw samen.

Heb jij vermoedens van drugshandel? Meld dit dan bij de politie via 0900 – 8844. Blijf je liever anoniem? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.

Lees ook: Alphen aan den Rijn tekent convenant in strijd tegen drugscriminaliteit 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:18

De fietsrotonde nabij het NS-station is verwijderd

De fietsrotonde langs de Prins Bernhardlaan nabij het NS-station in Alphen aan den Rijn is verwijderd. De rotondes wordt vaak verkeerd gebruikt (tegen de richting in) en vormt een obstakel midden op het fietspad. Met het verwijderen van de fietsrotonde ontstaat er meer ruimte, waardoor je als fietser comfortabeler en zonder hinderlijke obstakels je route kunt vervolgen.

Stadsdichter gisteren 15:45

Chanty Louis is de nieuwe stadsdichter van Alphen

Zondag werd de nieuwe stadsdichter van Alphen gekozen. Lars Ferwerda gaf het stokje over aan de Alphense Chanty Louis (31). Ze schrijft gedichten over streven naar verbinding en strijden tegen racisme.

Evenement gisteren 13:43

Geslaagd Alphens Boksgala met hoogstaande gevechten

In de Rijnstreekhal vond afgelopen zaterdag het jaarlijkse Alphense Boksgala plaats, georganiseerd door Boksschool Teus de Kruyf. Met een tribune die tot de nok toe gevuld was, was het evenement een groot succes met zeventien amateurpartijen en drie professionele gevechten.