Joshua Bos

Politie arresteert Alphenaren voor witwassen en drugshandel

Op dinsdagochtend 27 oktober heeft de politie drie Alphenaren aangehouden. Twee Alphenaren (34 en 35) zijn aangehouden als hoofdverdachten op verdenking van witwassen en handel en productie in softdrugs. De andere Alphenaar (22) is aangehouden als medeverdachte. 

Uitgebreid onderzoek in de afgelopen maanden leidde dinsdagochtend tot de aanhouding van de vier verdachten, waarvan drie Alphenaren. Daarnaast werd ook nog een 18-jarige man uit Bodegraven aangehouden als medeverdachte. Hij wordt, net als de 22-jarige Alphenaar, verdacht van handel en productie in softdrugs. 

De politie doorzocht een bedrijfspand in Drachten en een woning in Gorinchem. Daar werden twee hennepkwekerijen aangetroffen, die vervolgens vernietigd zijn. Bij de actie zijn meerdere voertuigen, communicatieapparatuur en een groot geldbedrag in beslag genomen. 

Gezamenlijke aanpak ondermijning

Met deze acties pakt de overheid gezamenlijk ondermijning aan, trekt criminele netwerken uit elkaar en dringt de productie van hennep en synthetische drugs terug. In dit onderzoek werkten het RIEC, Openbaar Ministerie, politie, Belastingdienst en de gemeente Alphen aan den Rijn nauw samen.

Heb jij vermoedens van drugshandel? Meld dit dan bij de politie via 0900 – 8844. Blijf je liever anoniem? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.

Lees ook: Alphen aan den Rijn tekent convenant in strijd tegen drugscriminaliteit 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 15:05

Oud-Alphenaar Raymond de Looze publiceert zelfhulpboek dat nét even anders is dan anders

Tijdens de coronacrisis zitten veel mensen in de reflectiestand: wat wil ik nou eigenlijk, wat betekent dit voor mij en waar sta ik nu? Dat bracht oud-Alphenaar Raymond de Looze op het idee om een zelfhulpboek te schrijven, maar dan alleen net even anders. “Het vertrekpunt van DIY Goeroe is dat alleen jij kunt bepalen wat jou helpt.”

Romeinen vandaag 11:55

ROMEINEN Boomstamkano

Tijdens de bouw van Ipse de Bruggen in Zwammerdam zijn drie Romeinse vrachtschepen en drie Romeinse boomstamkano's gevonden. De grote transportschepen voeren over de Rijn met hun goederen. De boomstamkano's werden gebruikt door vissers.

Overige vandaag 09:35

Gemeentehuis van Alphen te zien in serie Keizersvrouwen

Zoek je nog wat om te doen deze zondag? Kijk dan de serie Keizersvrouwen op Netflix. Daar kun je namelijk het gemeentehuis van Alphen in zien. Al gelijk in de eerste aflevering speelt een scène zich af op de iconische trappen in het Alphense gemeentehuis.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:17

Alphenaren twijfelen of ze zich zullen inenten met coronavaccin

Wereldwijd wordt er onderzoek gedaan naar vaccins tegen het nieuwe coronavirus. De eerste vaccins tegen corona worden in de komende maanden verwacht. Wij vroegen Alphenaren of zij van plan zijn om zich te laten inenten.