Josh Walet

Politie beëindigt protest tijdens gemeenteraadsvergadering Alphen

Gisterenavond, 21 maart, tijdens een vergadering van de gemeenteraad van Alphen heeft de politie een einde gemaakt aan een protestactie met een spandoek. De betogers wilden aandacht vragen voor de belangen van de omwonenden van de Ziendeweg, waar binnenkort een besluit over de toekomst van de weg genomen zal worden.

De situatie escaleerde nadat de voorzitter van de vergadering had gewaarschuwd dat er geen spandoeken getoond mochten worden tijdens de bijeenkomst. Toen er toch een spandoek tevoorschijn kwam, werd de vergadering onmiddellijk geschorst en kwam de politie tussenbeide. Zowel politiefunctionarissen als een wethouder gingen in gesprek met de demonstranten.

Na het gesprek kregen de betogers toestemming om in de zaal te blijven en hun spandoek te behouden. Dit was onder de voorwaarde dat ze beloofden het niet meer te tonen. De vergadering werd hervat nadat de rust was teruggekeerd. De kwestie rondom de toekomst van de Ziendeweg blijft een belangrijk onderwerp voor zowel de gemeente als de omwonenden, en zal naar verwachting verder worden besproken in toekomstige bijeenkomsten en debatten.

Lees hier meer over het onderwerp

WhatsApp Image 2024-03-21 at 21.25.24.jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.