Calamiteiten

Politie controleert strenger op bromfietsen in centrum

De politie en gemeente zullen vanaf deze week actief gaan controleren op snor- en bromfietsen in het centrum van Alphen aan den Rijn en zo nodig bekeuringen uitdelen. Sinds oktober zijn de voertuigen niet langer toegestaan in de Julianastraat en Raadhuisstraat.

Sinds oktober zijn snorfietsen en bromfietsen, net als de lijnbussen, alleen nog toegestaan op de hoofdroute door het stadshart: Castellumstraat, Pieter Doelmanstraat en Van Boetzelaerstraat. "Een bekeuring kost al gauw 95 euro exclusief administratiekosten", waarschuwt de politie.

De bebording in het centrum is op de nieuwe regelgeving aangepast. Ook is er tot 7 januari is er gewaarschuwd door politie en medewerkers van de gemeente, maar nu zullen actieve controles volgen. De gemeente is bezig met camera's plaatsen zodat overtreders automatisch een bekeuring op de deurmat krijgen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

WijnSpijs Wandeling Alphen aan den Rijn
Advertorial Horeca vandaag 11:14

WijnSpijs Wandeling Alphen aan den Rijn

Na een succesvolle en compleet uitverkochte eerste editie van de WijnSpijs Wandeling in Alphen aan den Rijn kon een tweede editie natuurlijk niet uitblijven! Op 22 september is het dan eindelijk zover, de tweede editie! En ook deze keer wandel je langs 6 restaurants, die allemaal ‘hun’ WijnSpijs combinatie serveren.  

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels gisteren 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.