Josh Walet

Politie doet met Speurhond onderzoek naar brand bovenwoning Ak-Al

Alphenaren werden donderdagavond opgeschrikt door een uitslaande brand in de Hooftstraat. Vrijdagmiddag heeft de politie onderzoek gedaan met een speurhond bij de bovenwoning.

De brandweer rukte donderdagavond uit voor een flinke brand in de woning boven de Ak-Al in de Hooftstraat. Het betrof een uitslaande brand, wat gepaard ging met veel rookontwikkeling. Omliggende straten werden afgesloten zodat brandweerlieden zo goed mogelijk hun werk konden doen. Na onderzoek in het pand bleek er niemand aanwezig te zijn. De schade aan de bovenwoning bleek flink te zijn. De woning is volledig uitgebrand. De Ak-Al is gespaard gebleven.

De politie heeft de woning donderdagavond aangemerkt als plaats delict en startte met een onderzoek naar de oorzaak van de brand. Vrijdagmiddag was de forensische opsporing van de politie de hele middag ter plaatse om onder andere met een speurhond onderzoek te doen. De speurhond heeft op basis van menselijke geur naar personen gezocht naar bewijsmateriaal en loopsporen.

speurhond-bovenwoning-ak-al4.jpeg

speurhond-bovenwoning-ak-al2.jpeg

speurhond-bovenwoning-ak-al3.jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen gisteren 16:45

Zoveel nieuwbouwwoningen kreeg Alphen erbij in 2022

Nederland bevindt zich in een woningcrisis. Ook Alphenaren merken dat er hoge nood is voor woningen. Om uit de crisis te komen zullen veel woningen gebouwd moeten worden. In 2022 werd landelijk daarom het hoogste aantal nieuwbouwwoningen opgeleverd in het afgelopen decennium.

Sport gisteren 15:38

Ajax: "Heitinga maakt seizoen af als hoofdtrainer Ajax"

Vorige week werd de 39-jarige Alphenaar en oud-voetballer John Heitinga naar voren geschoven als interim-trainer bij Ajax na het ontslag van Schreuder. Ajax maakt nu bekend dat Heitinga het seizoen als hoofdtrainer af zal maken.

Gemeente gisteren 13:12

Gemeente stelt groot geldbedrag beschikbaar voor kadevervanging Aarkade

Al zo’n vijftien jaar is de gemeente Alphen aan den Rijn bezig met het ontwikkelen van Stadshart Lage Zijde. Naast het bouwen en vernieuwen van woningen op meerdere locaties zal ook de openbare ruimte aangepakt worden. Daarvoor heeft de gemeente ruim een miljoen opzij gezet.

Advertorial Sport gisteren 12:01

Lodge Alphen Après-ski Feest

Jetzt Gehts Los! Over enkele weken vindt de eerste editie van het Lodge Alphen Après-ski Feest plaats. Trek je skipak maar uit de kast want op 18 februari gaan ze weer los in de Biergarten. Samen met de DJ en La Chouffe wordt er een spetterend feest van gemaakt. Bestel snel je ticket want vol = vol.

Rechtszaak gisteren 11:08

Alphense ambtenaren omgekocht door aannemer

Wat doe je als aannemer als je extra klussen wil in de gemeente en wil kunnen winnen van je concurrenten? Een 67-jarige aannemer uit Bodegraven wordt verdacht van het omkopen van ambtenaren om zo een streepje voor te hebben.