Josh Walet

Politie doet met Speurhond onderzoek naar brand bovenwoning Ak-Al

Alphenaren werden donderdagavond opgeschrikt door een uitslaande brand in de Hooftstraat. Vrijdagmiddag heeft de politie onderzoek gedaan met een speurhond bij de bovenwoning.

De brandweer rukte donderdagavond uit voor een flinke brand in de woning boven de Ak-Al in de Hooftstraat. Het betrof een uitslaande brand, wat gepaard ging met veel rookontwikkeling. Omliggende straten werden afgesloten zodat brandweerlieden zo goed mogelijk hun werk konden doen. Na onderzoek in het pand bleek er niemand aanwezig te zijn. De schade aan de bovenwoning bleek flink te zijn. De woning is volledig uitgebrand. De Ak-Al is gespaard gebleven.

De politie heeft de woning donderdagavond aangemerkt als plaats delict en startte met een onderzoek naar de oorzaak van de brand. Vrijdagmiddag was de forensische opsporing van de politie de hele middag ter plaatse om onder andere met een speurhond onderzoek te doen. De speurhond heeft op basis van menselijke geur naar personen gezocht naar bewijsmateriaal en loopsporen.

speurhond-bovenwoning-ak-al4.jpeg

speurhond-bovenwoning-ak-al2.jpeg

speurhond-bovenwoning-ak-al3.jpeg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 16:49

Plan voor bescherming van cultuurhistorie valt goed

De plannen van wethouder Erik van Zuylen voor beleid rond cultuurhistorie vallen goed bij de Alphense politiek. De beheersverordening en het bestemmingsplan cultuur gaan beide als hamerstuk naar de gemeenteraad die dit beleid zal goedkeuren. Bij de plannen gaat het vooral om bescherming van historisch erfgoed.

Advertorial Kinderen vandaag 15:33

Theater Castellum geeft Mad Science V.I.Pakketje weg

Op zondag 6 februari gaat het er knallend aan toe in Castellum met de voorstelling Mad Science (5+). Het theater mag twee V.I.Pakketjes vol met proefjes en experimenten weggeven. 

Wonen en bouwen vandaag 12:10

Nieuwbouw Scala College officieel begonnen: eerste paal is de grond in

De eerste paal voor de nieuwbouw van het Scala College aan de Henry Dunantweg is de grond in. De realisatie van de nieuwbouw voor het Scala College is daarmee gestart. De bouw is in handen van Du Prie bouw & ontwikkeling. De oplevering wordt verwacht in juni 2023.