Josh Walet

Politie gaat meer controleren op sluipverkeer bij de Oudshoornseweg

Dat je met de auto niet meer vanaf het begin van de Oudshoornseweg naar het eind kan wordt door sommige inwoners als vervelend ervaren. Je moet dan namelijk ‘helemaal omrijden’. Sommige weggebruikers kiezen daarom alsnog voor de korte route over de Oudshoornseweg, wat verboden is.

De Oudshoornseweg is vanaf de Oudshoorsekerk richting de Hooftstraat aan één kant afgesloten. Het stuk langs ‘Park Rijnoord’ is, sinds het geen doorgaande weg meer is, een fietspad geworden. Hier mag je dus niet met een auto rijden. Wel is dit stuk toegankelijk voor hulpdiensten.

Volgens bewoners van de Oudshoornseweg wordt er toch nog regelmatig en “vaak met hoge snelheid” door auto’s over het fietspad gereden. Vooral omdat dit de veiligheid van naar school fietsende kinderen in gevaar brengt is er door meerdere bewoners aan de wijkagent gevraagd of hier iets aan gedaan kan worden.

De politie Alphen aan den Rijn zal om deze reden de komende tijd daar regelmatig controleren, laten zij op hun Facebookpagina weten.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Te zien op televisie/online vandaag 17:03

Alphens gezin te zien in nieuw programma over Scandinavische wildernis

Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Werkzaamheden vandaag 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 13:47

Paasweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 tot en met 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.