Josh Walet

Politie gebruikt wapenstok bij aanhouding in Alphens uitgaansleven

Zaterdagavond was het onrustig in het Alphense uitgaansleven. Zo vond er een gevecht tussen twee jongens plaats. Eén van de jongeren luisterde echter niet naar de politie en werd door middel van een strenge aanpak aangehouden.

De politie was afgelopen zaterdag aanwezig bij de uitgaansgelegenheden in Alphen. Ze zagen daar twee jongens vechten met elkaar. Na ze uit elkaar gehaald te hebben, bleek dat geen van beiden aangifte wilden doen. De politie heeft daarom de beide heren gevorderd het gebied te verlaten. De ene luisterde hier goed naar, maar de ander trok zijn eigen plan.

Wapenstok

Deze jongen ging tegen de collega’s in en bleef in het centrum hangen. De politie heeft hem gewaarschuwd voor de gevolgen van zijn acties en vertelde hem dat er, indien nodig, geweld gebruikt zou gaan worden om hem het centrum uit te krijgen. De jongen gaf ook hier geen gehoor aan en bleef tegen de collega’s ingaan. “Dit soort gedrag verpest de sfeer in het uitgaansleven en daar zitten wij niet op te wachten”, aldus de politie.

Daarom werd er voor gekozen de jongen het centrum uit te helpen door hem in de goede richting te duwen. “Helaas viel het kwartje nog steeds niet en bleef hij agressief tegen de collega’s doen. En wie niet wil luisteren moet dan uiteindelijk maar voelen en kreeg hij een klap van de wapenstok”, vervolgt de politie. Hierna is de jongen aangehouden en heeft hij de nodige boetes voor zijn acties gekregen. De politie adviseert: “Wij raden toch aan om te genieten van je avond, doe een drankje. Maar ken je grenzen en blijf verantwoordelijk en respectvol naar elkaar.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 11:45

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 39

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Voorkeuren van bezoeker vandaag 09:11

Dansen: "Quality time" voor twee!

Dansen is plezier voor twee was jarenlang de slogan van de Nederlandse dansscholen. Het was in een tijd dat werkelijk iedereen wekelijks danslessen bezocht bij zo'n 500 dansscholen in het hele land, het was in een tijd dat de discomuziek letterlijk uit de radio schalde en dat je op vrijdagmiddag de Top-40 volgde voor de belangrijkste verschuivingen in de hitparade. Platen (vinyl) in singles en lp's gingen grif over de toonbank want je wilde die muziek ook echt graag in huis hebben.

Blog Opinie gisteren 20:34

MINERVA Ongehinderd

Volgende week is er een evenement in het Alphense Stadshart. Op het Thorbeckeplein is een hindernisbaan ingericht met obstakels om het mensen die slecht zien, in rolstoelen zitten of met rollators lopen moeilijk te maken. Iedereen mag de uitdaging aangaan op donderdagmiddag 5 oktober.