Politie gedeeltelijk aansprakelijk voor schietdrama

De procureur-generaal adviseert de Hoge raad om de politie aansprakelijk te houden voor het schietdrama in de Ridderhof in 2011. Begin deze maand was het schietdrama acht jaar geleden.

Vorig jaar maart oordeelde het gerechtshof in Den Haag dat de politie deels aansprakelijk is voor de schietpartij. De politie had geen wapenvergunning aan Van der Vlis mogen verstrekken. De politie zegt dat de wapenwet misbruik, zoals het Ridderhofdrama, niet voorkomen kan worden maar het gerechtshof stelt dat wanneer je een vergunning aan iemand verstrekt met psychische problemen deze kan wel groot is. Een logisch gevolg is dat er dan gewonden en/of doden vallen, aldus het gerechtshof. 

De politie is het niet eens met deze uitspraak en heeft gevraagd om deze uitspraak te vernietigen. Het uiteindelijke oordeel van de Hoge Raad is op 6 september maar de in aanloop naar deze uitspraak brengt de procuceur-generaal al een onafhankelijk advies uit.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 11:33

Inrichting Lijsterlaan volgens de nieuwe categorie GOW30

De discussie om of de Lijsterlaan een 30 km/u moet worden of een 50 km/u weg moet blijven speelt al jaren. Bewoners zien graag dat de snelheid omlaag gaat, net als de lokale fietsersbond. De gemeente ziet een oplossing in het inrichten van de straat als een zogenaamde ‘GOW30-weg’.

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 10:26

Kan ik een woning kopen?

Heb je interesse in een koopwoning van Woonforte? Loop eens binnen bij de makelaars Koppes en Drieman. Zij verkopen woningen van Woonforte en kunnen je alles vertellen over deze betaalbare koopwoningen van rond € 210.000. Beide hebben een kantoor in Alphen aan den Rijn.

Blog Opinie gisteren 19:49

MINERVA Zichtbaar en dichtbij

De witte rook kwam eind vorige week uit het gemeentehuis. De vier partijen die de nieuwe coalitie vormen, zijn het eens. Vervolgens werd de mening van een flink aantal organisaties gevraagd, werden de andere partijen ingelicht en moest het 40 pagina’s tellende akkoord worden opgemaakt en naar de drukker. De drukproef was er woensdag en die ging onder embargo naar de media.

Advertorial Evenementen gisteren 17:56

Vikingen veroveren Museumpark Archeon tijdens Hemelvaartweekend

De Vikingen komen tijdens het Hemelvaartweekend 26 mei t/m 29 mei voor de 24e keer naar Museumpark Archeon. Net als duizend jaar geleden, brengen zij hun handelswaar mee. Op de Vikingmarkt is dan ook van alles te koop. Bezoek het kampement van de Vikingen en struin langs de marktkramen.