Politie

Politie geeft beelden vrij van verdachte explosie aan de Stoelmatter

Mogelijk bestaat er een relatie tussen de explosies die op 1 juni in Alphen aan den Rijn en op 28 juni in Nieuwkoop plaatsvonden. De politie heeft daarom beelden vrijgegeven van de verdachte en toont de camerabeelden dinsdagavond ook in Opsporing Verzocht.

Op 1 juni werd de buurt rond 02:30 uur wakker geschud door een enorme knal. Het bleek een explosie te zijn bij de voordeur van de woning. Deze deur raakte zwaar beschadigd. De bewoners van het huis, een vrouw en haar vier kinderen, waren op dat moment thuis en lagen te slapen, maar gelukkig raakte niemand gewond. Door deze explosie besloot bewoonster vanaf de eerste etage naar beneden te springen om zichzelf en haar gezin in veiligheid te brengen.

De explosie komt dinsdag 7 december aan bod in Opsporing Verzocht. Daar worden ook camerabeelden getoond van de verdachte. De politie vermoedt dat de explosie in Alphen aan den Rijn te linken is aan de explosie die op 28 juni plaatsvond aan de Handelsweg in Nieuwkoop, waar ook bewoners lagen te slapen ten tijde van de explosie.

Tekst loopt door onder de video

Herken je de verdachte of heb je andere informatie over deze zaak? De recherche komt graag met jou in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Blijf je liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Voor een vertrouwelijk gesprek kun je contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen 06-57876279.

Opsporing Verzocht wordt op dinsdag 7 december 2021 van 21:20-21:50 uur op NPO1 uitgezonden. Op woensdag 8 december zal het programma rond 15:20 uur worden herhaald via NPO 1.

explosie stoelmatter 3.jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.