Politie herenigt gestolen handbike weer met eigenaar

De handbike die vorige week werd gestolen bij winkelcentrum De Baronie in Alphen aan den Rijn is weer terecht. De politie heeft de handbike inmiddels weer herenigd met de eigenaar, die iedereen erg dankbaar was voor het uitkijken naar de fiets.

Een handbike is een soort fiets die kan worden voortgestuwd door met de handen te 'trappen'. De handbike is van een mindervalide man, die de 'fiets' aan zijn rolstoel koppelt als mobiliteitshulpmiddel. "Hoe diep kun je zakken om een gehandicapte medemens zijn vervoersmogelijkheden te ontnemen", zo vraagt de politie zich af, die de diefstal vorige week via social media bekend maakte.

Een alerte getuige tipte de politie na het lezen over de ontvreemde handbike. De handbike werd daarop aangetroffen in de parkeergarage aan de Kleiwerf in Alphen. Het onderzoek naar de dader(s) loopt nog. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 13:46

Hoog laag bedden bij Dutch Dream Slaapcomfort

Wist je dat Dutch Dream ook hoog laag bedden in hun assortiment hebben? Deze bedden zijn naast elektrisch verstelbaar ook in hoogte verstelbaar. Ideaal voor meer gemak en comfort, voor zorgbehoevende mensen of voor iemand met bijvoorbeeld ademhalings-, maag- of slokdarmklachten. 

Sport gisteren 12:53

Succes op NK meerkamp voor Alphense sporters

In het weekend van 4 en 5 februari was in Apeldoorn het Omnisport geopend voor het Nederlandse Kampioenschap meerkamp. Hier zijn verschillende Alphense sporters naar huis gegaan met een prijs.