112HM.nl

Politie houdt verdachten aan voor drugshandel, shishalounge gesloten

Op maandag 17 en dinsdag 18 februari heeft de politie zeven verdachten aangehouden in Alphen aan den Rijn. Dit vanwege een onderzoek naar drugshandel, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. In verband met het onderzoek is shishalounge Meet & Greet voorlopig gesloten.

Eén verdachte werd op maandagmiddag aangehouden en zes verdachten op dinsdagochtend. Het gaat om personen tussen de 26 en 39 jaar oud. De verdachte van maandag werd op de A16 bij de grens van België aangehouden. Alle verdachten komen uit Alphen. Deze week worden zij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Onderzoek

In november 2019 startte de politie een onderzoek. Dit naar aanleiding van een tip over mogelijke drugshandel. Hieruit bleek dat vier verdachten uit één familie kwamen. In een garagebox werden de drugs verdeeld en verhandeld. De recherche vermoedt dat de drugs ook naar het buitenland werden getransporteerd. De woningen van de verdachten en de garagebox zijn doorzocht. Goederen die verband houden met de drugshandel zijn in beslag genomen. Bij de aanhoudingen werd een hoeveelheid softdrugs aangetroffen.

Shishalounge

Ook shishalounge Meet & Greet aan de Van Nesstraat is doorzocht. Vermoedelijk was dit één van de ontmoetingsplekken van de verdachten, ook omdat de kroeg eigendom is van één van de verdachten. “Wij denken dat het geld dat met de drugshandel verdiend werd, via dit loungecafé werd witgewassen. Zo probeerden de verdachten kennelijk hun inkomsten te verklaren. Daarnaast maakten ze ook misbruik van uitkeringen, huursubsidies en toeslagen”, aldus teamchef John Nieumeijer. De burgemeester heeft besloten om het café te sluiten vanwege het drugsonderzoek.

Jongeren ook betrokken

Uit het onderzoek bleek ook dat de hoofdverdachten in contact staan met jongeren in Alphen die zich regelmatig schuldig maken aan zaken als diefstal en drugshandel. Nieumeijer: “We doen ook financieel onderzoek in deze zaak en hebben vandaag meerdere voertuigen afgepakt van de verdachten. Uiteraard zetten we het strafrechtelijk onderzoek voort en moeten de verdachten zich voor de rechter verantwoorden. We sluiten meer aanhoudingen niet uit.”

Nieumeijer waarschuwt jongeren die zich bezighouden met criminele activiteiten zoals drugsdealen: “Veel jongeren denken snel rijk te worden met deze handel, maar realiseren zich niet dat op dealen een forse straf staat. Veroordeelt de rechter ze, dan hebben ze een strafblad dat ze jarenlang achtervolgt. Daardoor kunnen ze dan bijvoorbeeld geen baan of stageplek krijgen. Bovendien schuwen drugscriminelen geweld niet waardoor het een gevaarlijk milieu is, zeker voor jongeren.”

Samenwerking

“Criminelen die rijk worden door drugshandel, voelen zich vaak onaantastbaar, maar dat zijn ze niet. Met deze acties pakken Openbaar Ministerie, politie, gemeente en diverse partners gezamenlijk ondermijning aan, trekken criminele netwerken uit elkaar en dringen de productie van hennep en drugs terug. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie en andere partners blijven onderzoeken en interventies uitvoeren”, laat de politie weten.

Vermoed jij dat in jouw buurt drugs worden verhandeld of heb jij mogelijk aanvullende informatie over bovenstaande zaak? Meld dit dan via 0900 – 8844. Wil je liever anoniem blijven, dan kun je de informatie ook via Stichting M 0800 – 7000 doorgeven.

shishalounge gesloten.jpeg garageboxen drugshandel.jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.

Werkzaamheden gisteren 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.