Josh Walet

Politie: jeugdgroepen wilden mogelijk op de kermis met elkaar op de vuist gaan

Op maandagavond sloot de Alphense kermis ongeveer een half uur eerder dan gepland vanwege signalen van een mogelijke dreiging. Twee jeugdgroepen zouden de kermis in Alphen als locatie zien om met elkaar op de vuist te gaan, zo meldt de politie.

Op maandagavond zou de kermis om 22:00 uur sluiten, maar dit werd een half uur eerder dan gepland. Diverse politiewagens waren ter plaatse op het kermisterrein en attracties werden gesloten. Er bleek informatie bij de politie te zijn binnengekomen van twee jeugdgroepen die een knokpartij wilden starten op de Alphense kermis. “Na zorgvuldige beoordeling van de binnengekomen informatie werd besloten dat het signaal dermate serieus genomen moest worden, dat agenten direct met meerdere eenheden poolshoogte zijn gaan nemen op de kermis”, aldus de politie. Daarna heeft de politie in overleg met de organisatie van de kermis besloten om eerder te sluiten. “Er zijn geen aanhoudingen verricht. De komende avonden zal er, zichtbaar en onzichtbaar, meer politie op de been zijn op en rond het kermisterrein.”

Geen risico

De politie monitort en rechercheert actief online en op social media. Daarbij kijkt zij onder andere naar signalen over strafbare feiten, zoals bijvoorbeeld op handen zijnde vechtpartijen tussen groepen jongeren. Ook komen regelmatig tips binnen en wordt de politie op die manier geïnformeerd over verdachte berichten. “Wanneer er bijvoorbeeld signalen zijn dat men van plan is elkaar te treffen, worden deze zorgvuldig geanalyseerd en beoordeeld. Waar nodig worden - zichtbaar en/of onzichtbaar - maatregelen getroffen en wordt overlegd met het lokale bestuur over eventueel te treffen bestuurlijke maatregelen”, aldus de politie.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:42

Bewoners tevreden over afvalinzameling door gemeente

Uit een onderzoek onder de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn blijkt dat zij tevreden zijn over de afvalinzameling en over de manier waarop dit gebeurt. Het rapportcijfer voor de gemeente in 2020 is een 7,5 en dat is 0,1 punt hoger dan in 2017.

Wonen en bouwen vandaag 15:51

Lumen Holland Rijnland opent Respijthuis in Alphen

Een veilige plek voor wie het even tegenzit. Mensen met psychische klachten kunnen vanaf medio oktober terecht in het Respijthuis. Het pand, gelegen aan de Prins Hendrikstraat 135, wordt zaterdag 10 oktober feestelijk geopend.

Onderwijs vandaag 14:43

Feestelijke uitreiking Anglia-certificaten op het Leerpark

Afgelopen schooljaar hebben zeventien leerlingen van het Groene Hart Leerpark voor het eerst Anglia-examen gedaan, en alle leerlingen zijn geslaagd. Dinsdag 22 september werden de officiële certificaten feestelijk uitgereikt.