Josh Walet

Politie krijgt veel meldingen van overlast van zwervers

Het afgelopen weekend heeft de politie veel meldingen van overlast ontvangen. Het ging om meldingen van overlast door jeugd, alcoholgebruikers en zwervers. Vooral de zwervers zorgden voor veel overlast, aldus de politie.

De meldingen van overlast door zwervers kreeg de politie zowel in Alphen als in Boskoop. “De zwervers zorgen voor veel overlast bij omwonenden en voorbijgangers. We spreken de zwervers aan, bespreken met hen of zij hulp willen en bekeuren daar waar nodig”, zo laat de politie weten. “Als de betrokkene niet open staat voor hulp, kan het voor ons een langdurig traject zijn om toch de overlast die iemand veroorzaakt te stoppen en iemand ‘van de straat te krijgen’.”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

Voor Kinderen gisteren 17:21

Culturenplein op het Topaasplantsoen feestelijk geopend

Onder toeziend oog van veel publiek is op vrijdagmiddag 10 juli het Culturenplein aan het Topaasplantsoen in Alphen geopend. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de onthulling van het bord.

Overige gisteren 16:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit.

Overige gisteren 15:12

Scootmobielruimte voor bewoners aan de Aardster

Voorheen moesten de bewoners van de Aardster in Alphen hun scootmobiel in de galerij stallen, maar daar komt verandering in. Vanaf volgende week kunnen zij namelijk gebruikmaken van een nieuwe scootmobielruimte naast het gebouw.