Vanaf nu kun je voor advies of hulp op een laagdrempelige manier terecht bij de politie. De wijkagenten van Alphen-Noord hebben deze week namelijk de eerste buurtpost geopend in winkelcentrum De Herenhof. Dit hebben zij gedaan in samenwerking met Woonforte.

Met deze buurtpost willen de wijkagenten uit het politiebureau komen. “We willen echt de wijk in gaan. Met een buurtpost zoals in De Herenhof willen we op een laagdrempelige manier benaderbaar zijn voor mensen uit de omgeving”, vertelt wijkagent Stefan. Wijkagent Dennis vult aan: “Hierdoor hoeven mensen niet naar het politiebureau te komen. Voor veel mensen is dat toch een drempel.”

Bij de buurtpost kun je altijd even langsgaan, ook als je gezellig een kopje koffie wil doen. “Stefan heeft georganiseerd dat mensen een kopje koffie kunnen doen en ons vragen kunnen stellen”, vertelt Dennis. “Daarnaast is het ook goed om een buurtpost te hebben zodat we de buurt in de gaten kunnen houden, bijvoorbeeld in verband met de intensieve controle in het wandelgebied. Vrijwel iedereen weet ervan, nu is het belangrijk om te blijven controleren. Met een buurtpost is dat nog beter te controleren.”

Wil je graag langskomen bij de buurtpost van de wijkagenten? Kijk dan even of er een politievlag staat of dat de deur is geopend. De wijkagenten zijn namelijk niet op vaste dagen aanwezig. Afhankelijk van de dagelijkse verplichtingen zitten ze met één of twee wijkagenten in de ruimte.

Binnenkort wordt er ook een buurtpost geopend in Aquarijn.

Op de hoogte blijven van wat de wijkagenten van Alphen Noord allemaal doen? Volg ze op Instagram