Josh Walet

Politie treft 90 kilo vuurwerk aan in een woning

Op woensdag 28 december is er naar aanleiding van een melding door de politie 90 kilo vuurwerk aangetroffen in een woning in Alphen aan den Rijn. Het vuurwerk is door de politie in beslag genomen.

“Het vuurwerk was in Duitsland gekocht en bestond voornamelijk uit legaal consumentenvuurwerk categorie F2”, vertelt de politie. “Echter de enkelschot buizen bleken verboden te zijn.”

In beslag genomen

Ondanks dat het vuurwerk dat werd aangetroffen voor een groot deel uit legaal consumentenvuurwerk categorie F2 bestond is het toch in beslag genomen. “Het is toegestaan om maximaal 25 kilo consumenten vuurwerk in je woning aanwezig te hebben. Alles daarboven, ongeacht of het legaal of illegaal is, is verboden vanwege gevaar voor de omgeving bij bijvoorbeeld brand”, legt de politie uit.

Straf

“Vaak resulteert dit in een geldboete als dit de eerste keer is. De gemeente kan ook besluiten een bestuurlijke maatregel op te leggen variërend van een last onder dwangsom of een tijdelijke uit huis zetting", aldus de politie.

Melding maken

Bij vermoeden van illegale handel in vuurwerk of grote opslag van vuurwerk kun je bellen naar 0900-8844.

Blijf je liever anoniem? Dan kun je contact opnemen met de M-lijn op 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl

In beslag genomen vuurwerk


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen gisteren 11:37

Sloop gestart nieuwbouwlocatie SteekterOever Alphen aan den Rijn

Afgelopen week is de sloop gestart van de huidige opstallen op de SteekterOever-locatie aan de Steekterweg in Alphen aan de Rijn. Op deze plek zullen het komende jaar 25 luxe Oeverwoningen, Hofwoningen en Kadewoningen verrijzen.