Josh Walet

Politie treft 90 kilo vuurwerk aan in een woning

Op woensdag 28 december is er naar aanleiding van een melding door de politie 90 kilo vuurwerk aangetroffen in een woning in Alphen aan den Rijn. Het vuurwerk is door de politie in beslag genomen.

“Het vuurwerk was in Duitsland gekocht en bestond voornamelijk uit legaal consumentenvuurwerk categorie F2”, vertelt de politie. “Echter de enkelschot buizen bleken verboden te zijn.”

In beslag genomen

Ondanks dat het vuurwerk dat werd aangetroffen voor een groot deel uit legaal consumentenvuurwerk categorie F2 bestond is het toch in beslag genomen. “Het is toegestaan om maximaal 25 kilo consumenten vuurwerk in je woning aanwezig te hebben. Alles daarboven, ongeacht of het legaal of illegaal is, is verboden vanwege gevaar voor de omgeving bij bijvoorbeeld brand”, legt de politie uit.

Straf

“Vaak resulteert dit in een geldboete als dit de eerste keer is. De gemeente kan ook besluiten een bestuurlijke maatregel op te leggen variërend van een last onder dwangsom of een tijdelijke uit huis zetting", aldus de politie.

Melding maken

Bij vermoeden van illegale handel in vuurwerk of grote opslag van vuurwerk kun je bellen naar 0900-8844.

Blijf je liever anoniem? Dan kun je contact opnemen met de M-lijn op 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl

In beslag genomen vuurwerk


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.