pol_wijkagentenalphenwest

Politie waarschuwt jongeren: "houd afstand"

Om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, is het belangrijk om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. De politie ziet op straat grote groepen jeugd bij elkaar staan en waarschuwt: "houd afstand". 

Op verschillende plekken in Alphen komen jongeren in grotere groepen dan normaal samen. "Ook in Alphen aan den Rijn treffen we erg grote groepen jeugd aan op pleinen en in parken. Groter dan normaal. Ergens erg begrijpelijk. Maar dit brengt natuurlijk risico's met zich mee. Ouders, praat met je kinderen over dit onderwerp", laat de politie weten. 

Europapark

Eén van de plekken waar grote groepen jongeren samenkomen is het Europapark in Kerk en Zanen. De wijkagenten van Alphen West waarschuwen jongeren voor het gevaar hiervan. "Tegen alle adviezen in was het ook vandaag weer erg druk met jeugd in het Europapark. Het is ook een ontzettend lastige situatie, maar wel een serieuze."

Houd afstand

De wijkagenten adviseren daarom ook: "Ouders, bespreek dit alstublieft met uw kinderen! Als men zich er niet aan houdt, wat staat ons dan te wachten en welke maatregelen zijn nodig?" De politie doet een oproep aan jongeren: "Volg de adviezen. Vermijd onnodig fysiek contact. Ga niet onnodig naar buiten. Blijf op 1,5 meter afstand. Denk aan je (kwetsbare) medemens."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.

Algemeen 23 jul. 2024 13:36

Natuurmomenten doet oproep voor betere waterkwaliteit

In Nederland is de waterkwaliteit een toenemend probleem, en ook in Alphen aan den Rijn hebben wij te maken met de gevolgen van slechte waterkwaliteit. Natuurmonumenten roept inwoners daarom op om de petitie voor schoon water te tekenen.