Politie Alphen aan den Rijn

Politie waarschuwt: pas op voor ‘Irish travellers’

Het komt de afgelopen tijd regelmatig voor dat Ierse klusjesmannen in Alphen aan de deur verschijnen met de vraag of jouw huis onderhoud nodig heeft. De klusjesmannen bieden hun diensten voor lage prijzen aan, wat aantrekkelijk kan zijn. Dit is echter een oplichtingstruc.  

De politie legt uit wat Irish travellers zijn: “Travellers of Ierse klusjesmannen zijn rondreizende personen die geld verdienen door onderweg klusjes te doen. Zij komen aan jouw deur met de mededeling dat jouw huis onderhoud nodig heeft. De klusjesmannen bieden hun diensten voor lage prijzen aan, maar zodra betaald moet worden, valt het bedrag vaak een stuk hoger uit. Tijdens de reparaties zouden ze namelijk allerlei gebreken ontdekt hebben. Dit maakt allemaal deel uit van de oplichtingstruc. Er was in eerste instantie waarschijnlijk niets mis met jouw huis.”

Deze ‘klusjesmannen’ hebben vaak geen vaste woon- of verblijfplaats en gaan van de ene naar de andere camping. Vaak rijden zij in busjes met een Engels kenteken. “Het aanbieden van diensten gebeurt in sommige gevallen op zo’n agressieve manier dat mensen niet durven te weigeren. Achteraf blijkt dat het werk niet of zeer slecht gedaan is en moet de klant meer geld betalen dan is afgesproken”, zo meldt de politie. “Om hun geld te krijgen deinzen criminele travellers niet terug voor intimidatie en afpersing. Je kunt travellers herkennen aan de eenvoudige folders, het gebrek aan offertes en het feit dat ze vaak Engels met een Iers accent spreken.”

De politie adviseert om op geen enkele manier in zee te gaan met deze klusjesmannen. “Ons verzoek is dan ook om deze waarschuwing zoveel mogelijk door te geven aan ouders, grootouders, schoonouders en andere familie om niet in zee te gaan met deze klusjesmannen.”

Krijg je te maken met zo’n malafide klusjesman? Bel dan de politie via 0900-8844.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 19:56

Financiële situatie Alphen aan den Rijn beter dan verwacht

De gemeenteraad moet in juli de financiën van Alphen aan den Rijn bespreken. Het positieve bericht is dat er over 2019 een kleine plus van 3,5 miljoen euro is. Naar verwachting zal dat vanaf 2020 wel anders zijn.

Onderwijs gisteren 17:18

Dit zijn de geslaagde leerlingen van het Scala College

De vlaggen kunnen uit vandaag, op nationale slaagdag! Hier vind je alle geslaagde examenkandidaten van het Scala College (eerste tijdvak) in Alphen aan den Rijn. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Evenementen gisteren 16:52

Zesde editie Triathlon Alphen blijft voorlopig doorgaan

Veel wedstrijden worden geannuleerd in verband met het coronavirus, maar de zesde editie van de Triathlon Alphen vindt voor alsnog gewoon doorgang op 20 september 2020. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.

Advertorial Horeca gisteren 16:11

Genieten op het vernieuwde terras van Alfreds

Buiten genieten van een hapje en een drankje, het kan weer. Dat de terrassen weer open zijn is iets waar Alfreds zich enorm op had verheugd. Zo kunnen gasten eindelijk het totaal vernieuwde terras komen bewonderen!

Coronavirus in Alphen gisteren 15:38

Eindexamenleerling zijn in coronatijd, hoe is dat?

Vandaag, op nationale slaagdag, zetten we eindexamenleerlingen extra in het zonnetje. Hoe hebben eindexamenleerlingen dit jaar ervaren? Eindexamenleerlingen van het Ashram College delen hun verhaal.