Josh Walet

Politie waarschuwt wederom voor babbeltrucs in Alphen aan den Rijn

Zondag aan het einde van de middag heeft de politie twee meldingen ontvangen van pogingen tot babbeltrucs in Alphen aan den Rijn. De oplichters belden uit naam van de politie en gebruikten zelfs namen van echte politiemensen die op de officiële website politie.nl te vinden zijn.

In deze gevallen trapten de slachtoffers niet in de truc en beëindigden de oplichters het gesprek toen ze merkten dat er niets te halen viel. De politie benadrukt dat zij nooit telefonisch zullen vragen om geld of waardevolle spullen veilig te stellen na een vermeende inbraak in de buurt.

"Als u wordt gebeld door iemand die zich voordoet als politieagent, vraag dan altijd naar de naam van de 'agent' en bel zelf terug via 0900-8844 om doorverbonden te worden", adviseert de politie. "Zo weet u zeker dat u echt met de politie spreekt."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.