Josh Walet

Politie zoekt getuigen van gewapende overval

In de nacht van dinsdag op woensdag hebben rond 01:30 uur vier nog onbekende personen geprobeerd een bedrijf aan de Ondernemingsweg in Alphen aan den Rijn te overvallen. Tijdens de overval werd gebruik gemaakt van een vuurwapen en slagwapens.

De vier overvallers droegen gezichtsbedekking en drongen gewapend het bedrijfspand binnen. Daar bedreigden zij twee aanwezigen. “Eén van de slachtoffers wist zichzelf in te sluiten in de werkruimte, waardoor de overvallers geen verdere toegang tot het pand hadden”, vertelt de politie. “Een tweede slachtoffer werd buiten het pand met een vuurwapen bedreigd en mishandeld met een slagwapen, waarbij hij lichte verwondingen opliep”.

Zonder buit vertrokken

De overvallers zijn zonder buit in onbekende richting vertrokken.

Getuigen gezocht

De politie roept getuigen op zich te melden. Is jou in de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 juli iets opgevallen in de omgeving van de Ondernemingsweg? Meld dat dan bij de politie, dat kan via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook mensen, mogelijk ook ondernemers in de omgeving, die camerabeelden hebben, worden verzocht zich te melden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Stadsdichter vandaag 09:47

Hittegolf: een gedicht van de Alphense stadsdichter

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: de Zegerplas.

Weer in Alphen gisteren 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits! 

Advertorial Overige gisteren 11:08

Bramsoosboot wegens succes herhaald

Genieten op het water met een overheerlijk frietje? Dat kan! Brugwachtertje aan den Rijn en Overbuurman Bram Ladage varen opnieuw met de BramSoosboot.