Josh Walet

Politie zoekt nog altijd naar verdachte(n) berovingen

Binnen anderhalve week tijd hebben er meerdere berovingen plaatsgevonden in Alphen. De signalementen van de verdachten komen vrijwel overeen, maar een aanhouding is nog niet verricht. “We houden er wel rekening mee dat het dezelfde dader kan zijn”, aldus politiechef John Nieumeijer.  

Het gaat om drie berovingen, waarvan de eerste plaatsvond op vrijdag 19 juni in de Frans Halsstraat. Een vrouw liep over straat met haar hond die ze aan het uitlaten was toen er een persoon haar tegemoet liep. Vervolgens trok een jongen een ketting van haar nek af, waarbij de vrouw ten val kwam. Het signalement luidde: een blanke jongen van ongeveer 22 jaar oud.

De tweede beroving vond plaats op de Sterrenlaan op maandag 22 juni, waarbij opnieuw een vrouw beroofd werd van haar ketting. Een blanke jongen met donker haar van ongeveer 25 jaar oud zou de dader zijn. Op maandag 29 juni was het opnieuw raak, toen op het Dijkslootpad. Toen werd een oudere vrouw in een scootmobiel beroofd en opnieuw betrof de buit sieraden. Hiervoor is de politie op zoek naar een blanke man van ongeveer 20 jaar oud.

Verdachten zijn nog niet aangehouden, maar de zaak wordt nog volop onderzocht door de recherche, zo vertelt politiechef John Nieumeijer. “We doen buurtonderzoeken en verzamelen beeldmateriaal om de verdachten op te kunnen sporen. Hierbij houden we ook rekening met het scenario dat het om dezelfde persoon kan gaan, ondanks dat de signalementen niet helemaal overeenkomen. In alle gevallen gaat het namelijk om menselijke getuigen en die zijn het minst betrouwbaar. Het is dus een reële gedachte dat het om één verdachte gaat. Ook is de buit in alle gevallen hetzelfde: sieraden.”

Heb jij nog tips voor de politie? Neem dan contact op via 0900-8844.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

Voor Kinderen gisteren 17:21

Culturenplein op het Topaasplantsoen feestelijk geopend

Onder toeziend oog van veel publiek is op vrijdagmiddag 10 juli het Culturenplein aan het Topaasplantsoen in Alphen geopend. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de onthulling van het bord.

Overige gisteren 16:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit.

Overige gisteren 15:12

Scootmobielruimte voor bewoners aan de Aardster

Voorheen moesten de bewoners van de Aardster in Alphen hun scootmobiel in de galerij stallen, maar daar komt verandering in. Vanaf volgende week kunnen zij namelijk gebruikmaken van een nieuwe scootmobielruimte naast het gebouw.