Politie

Politie zoekt verdachte van bankhelpdeskfraude

Een 79-jarige uit Alphen aan den Rijn is op vrijdag 25 september het slachtoffer geworden van bankhelpdeskfraude. De politie is op zoek naar de verdachte. 

De 79-jarige werd gebeld door iemand die zich voorstelde als een bankmedewerkster. Het slachtoffer werd wijs gemaakt dat het beter was om het geld over te boeken naar de centrale bank. Voor de Alphenaar klonk het verhaal zo geloofwaardig, dat hiermee werd ingestemd en er een groot bedrag is overgeboekt. 

Wat is bankhelpdeskfraude? 

Bij bankhelpdeskfraude, wat ook wel spoofing wordt genoemd, doet iemand zich voor als iemand die voor een bank werkt. Deze zogenaamde medewerkers van de bank overtuigen slachtoffers ervan om een geldbedrag over te maken naar een 'veilige rekening'. Zulke rekeningen bestaan niet, want in werkelijkheid is het een rekening van de oplichter zelf. 

In de uitzending van Team West zijn camerabeelden zichtbaar van een man die het geld opneemt in Enschede en Amsterdam. Team West wordt op dinsdag na 17:00 uur ieder uur herhaald en op woensdag ook nog een aantal keer. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Online

Ergens onderweg is het vermogen verloren gegaan om gewoon met mensen te praten, naar mensen toe te gaan en naar mensen te luisteren. Het is echter te gemakkelijk om naar de coronacrisis te wijzen. Want: ook daarvoor al werd door onze lokale overheid zwaar ingezet op digitaal online zenden.

Voor Kinderen gisteren 16:23

Kids leven zich uit bij Fort Alpha tijdens de lockdown

Voor 52 enthousiaste kids kon hun woensdagmiddag niet meer stuk. Zij konden klimmen, klauteren en technieken aanleren bij het recentelijk geopende Fort Alpha, een parcours vol met hindernissen en obstakels. Zowel kids als ouders genoten volop.