Politie

Politieagenten in Alphen krijgen elektrische scooters en fietsen

De politie wil meer elektrisch fietsen en scooter rijden. Daarom krijgen politieagenten in Alphen dit jaar nog elektrische scooters en fietsen.

Politieagenten gebruiken verschillende vervoersmiddelen voor hun werk. Een stadsfiets wordt gebruikt voor een overleg in de buurt, surveillancefietsen met politiestriping zijn voor surveillances en rechercheonderzoeken op straat, terwijl de politiebikers hun fiets gebruiken bij evenementen, horecanachten, voetbalwedstrijden en het begeleiden van optochten en betogingen.

Van toegevoegde waarde

Het gebruik van elektrische scooters en fietsen wordt aan de vervoersmiddelen toegevoegd. De politie laat weten: “Elektrische fietsen vergroten de actieradius van politiemedewerkers op de fiets. Ook geven elektrische fietsen en scooters meer mogelijkheden om op plekken te komen die met een auto niet bereikbaar zijn.”

Voor politiewerk is de fiets van grote toegevoegde waarde. “Samenwerken met burgers en partners begint met ontmoeten. Zien wat er gebeurt, horen wat gezegd wordt, aanvoelen wat er aan de hand is en bepalen wat nodig is. Op een fiets staat een agent letterlijk tussen de mensen en is buitengewoon toegankelijk. In stedelijke gebieden beweegt een agent zich op een fiets snel en wendbaar. Daarbij horen fietsen die up-to-date zijn en een uitstraling hebben die past bij de overige politie-uitrusting: sportief, modern en robuust.”

Elektrische scooters en fietsen in Alphen

Of politieagenten in Alphen ook gebruik wilden maken van de elektrische scooters en fietsen, was afhankelijk van de agenten zelf. “De agenten hadden de keuze om aan te geven of ze elektrische scooters en fietsen wilden, en dat hebben ze gedaan”, zo laat een woordvoerder van de politie weten.

Ook hebben de agenten meegedacht over het programma van eisen voor de vervoersmiddelen. “Bij de beoordeling van dit aanbod wegen de uitkomsten van de gebruikerstesten zwaar. Honderdtien politieagenten van allerlei ‘pluimage’ hebben de fietsen en scooters getest op bruikbaarheid en inzetbaarheid in de politiepraktijk.”

In de loop van 2020 worden de eerste fietsen en scooters aan de politiemedewerkers verstrekt. Wanneer de elektrische scooters en fietsen in Alphen geleverd worden is nog niet bekend. “Mogelijk dat ze pas in het derde kwartaal worden geleverd, maar dat is nog niet duidelijk.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.

Werkzaamheden gisteren 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.