Vincent van Zeijst
Advertorial Politiek plein

Politiek inloopspreekuur in Hazerswoude-Groenendijk

Maandagavond 13 mei houdt de fractie van GroenLinks Alphen aan den Rijn van 19:30 tot 20:15 inloopspreekuur in Pleyn 68, dorpshuis van  buurtschap Groenendijk. De raadsleden zitten hier klaar voor al je vragen of aandachtspunten. Kom dus langs, ze horen graag wat jij belangrijk vindt!

Wat houdt dit spreekuur in?

Op ons inloopspreekuur kun je rechtstreeks in contact komen met raadsleden. GroenLinks vindt het belangrijk om de afstand tussen inwoners en politiek te verkleinen, daarom is de hele fractie van GroenLinks aanwezig. Ze zijn iedere keer op een andere plek in de gemeente. Op die manier horen ze wat er in de verschillende kernen en buurten speelt. ‘Ons doel is om zo bereikbaar mogelijk te zijn’, zeggen de fractieleden.

Dus is er iets dat je graag met een raadslid zou willen bespreken? Of heb je een idee hoe het nog fijner wonen zou zijn aan de Groenendijk? Of misschien heb je juist een vraag voor de fractieleden? Dan ben je van harte welkom om langs te komen. Graag gaan ze met je in gesprek over wat jij belangrijk vindt. Iedereen is welkom, of je nu een buurtbewoner ben of een onderneming of organisatie in Hazerswoude hebt.

Praktische informatie

  • Wanneer: Maandag 13 mei 2024 van 19:30 tot 20:15 uur
  • Waar: Pleyn 68, Rijndijk 92, Hazerswoude-Rijndijk
  • Voor wie: Inwoners van Hazerswoude die raadsleden willen spreken

Mogelijke thema’s

Mogelijk heb je een idee of een vraag over wat de gemeente zou kunnen doen om te zorgen dat Groenendijk een fijn buurtschap blijft. Misschien heb je bijvoorbeeld een mening over de herontwikkeling van Nieuw Werklust, die helaas nog niet van de grond is gekomen. Ook komt er een nieuw elektriciteitsstation in de Barrepolder. GroenLinks snapt dat dit nodig is, maar vindt het belangrijk dat er wel voldoende overleg is met inwoners over de inpassing. Bovendien zijn er plannen om naast dit nieuwe elektriciteitsstation een bedrijventerrein aan te leggen. Dat ziet GroenLinks minder zitten.

Wat vind jij? Wil jij hier iets over kwijt, of heb je misschien een heel ander onderwerp dat je wilt bespreken? Je bent maandagavond 13 mei van harte welkom bij Plein 68! Aanmelden hoeft niet.   


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.