Zijdekwartier architecten

Politieke partijen blij met plan Magnolia

De nieuwbouw rond de Magnoliastraat krijgt groen licht van de gemeenteraad. De politieke partijen zijn blij met het plan en zullen tijdens de komende gemeenteraadsvergadering het bestemmingsplan goedkeuren.

Tijdens de commissievergadering van donderdag 10 november zijn de politieke partijen eensgezind: zij vinden het plan Magnolia prachtig en zij zien het als een mooi voorbeeld van renovatie van een verouderde wijk.

Volgens het plan wordt de bestaande bebouwing vervangen door nieuwbouw voor dezelfde doelgroep, namelijk senioren. Er komen meer appartementen terug dan er nu woningen zijn.

De enige vraag bij verschillende fracties gaat over de parkeernorm. In de avonduren blijken er veel parkeerplaatsen in het huidige wijkje leeg te blijven. Maar, meldt wethouder Van As: "Er zijn juist overdag veel bezoekers bij de ouderen en er zijn dan ook vaak zorgverleners die gebruikmaken van een parkeerplaats."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:06

Geen last meer van warme nachten

Dit weekend kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden. Zie je er ook zo tegen op? Die warme zomernachten… Bloedheet in bed en zwetend wakker worden. Gelukkig kan dat anders! Met Dutch Dream Slaapcomfort kom je goed voorbereid de warme zomernachten door.

Gemeente gisteren 15:59

Gemeente onderzoekt ondermijning in buitengebied

In augustus 2022 heeft de Gemeente een onderzoek gestart naar ondermijning in het buitengebied. Dit onderzoek, waarbij 198 adressen zijn bezocht, is onlangs afgerond.