Alphens.nl

Popkoor Pur Sang neemt groots afscheid van dirigent

Popkoor Pur Sang, een koor van de Nieuwe Alphense MuziekSchool, zwaait op zaterdag 25 maart zijn dirigent Ibo van Ingen uit met een avondvullend concert.

Al meer dan 25 jaar is Ibo de grote inspirator van dit koor met 30 enthousiaste zangers. Daarnaast is hij dirigent van de Alphense koren Alphense Goldies, Simply The Best en het koor ’50 Tinten Grijs’ in Hazerswoude-Dorp. Ook is hij al meer dan 40 jaar als piano en zangdocent verbonden aan de NMSA, de Nieuwe Alphense Muziekschool.

Nu hij met pensioen gaat wordt met een muzikale gala-avond in de Maranathakerk afscheid van hem genomen. Popkoor Pur Sang zal met de band After Hours Live die avond een scala aan pop- en musicalnummers zingen. Er is een selectie gemaakt van de hoogtepunten uit al die jaren van samen zingen en muziek maken.

Naast nummers uit ‘60 en ‘70 van ABBA, Stevie Wonder, Crosby/Stills/Nash zingt het koor eigentijdse hits van Blöf, Hozier en Robbie Williams. Ook de musicalmuziek krijgt ruime aandacht met het zingen van prachtige nummers uit Les Miserables.

‘A night at the gala’ begint om 20:00 uur. De zaal gaat open om 19:30 uur. Kaarten zijn 15 euro per stuk en verkrijgbaar aan de zaal of reserveren via pursangalphen@gmail.com.

Popkoor.png


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 15:50

Burgemeester en wethouders teleurgesteld in houding Rijksoverheid

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn is niet blij met de Nederlandse politiek. De Rijksoverheid blijft vasthouden aan bezuinigingen op het Gemeentefonds. Daarom moeten alle gemeenten fors bezuinigen. Vanuit het Alphense college wordt geprobeerd om, samen met andere gemeenten, druk uit te oefenen op het Rijk om meer geld beschikbaar te stellen.

Politiek vandaag 14:34

Bezuinigen op sporthallen en zwembad

In de bezuinigingsplannen van het Alphense college van burgemeester en wethouders zit ook een aantal maatregelen voor de sportvoorzieningen. Er wordt vooralsnog maar één binnenhal aan De Bijlen gebouwd en zwembad De Hoorn wordt waarschijnlijk afgestoten.

Advertorial Muziek vandaag 13:18

Een tribute aan Steely Dan zoals nooit tevoren

In de wereld van Steely Dan-liefhebbers staat The Royal Dutch Scam hoog aangeschreven, zowel nationaal als internationaal. Met een tienkoppige band van topmuzikanten, onder leiding van frontman Lo van Gorp, weten ze de magie van Steely Dan's legendarische studio-albums zoals 'Gaucho' en 'Aja' moeiteloos tot leven te brengen op het podium.

Politiek vandaag 12:06

Gratis anderhalf uur parkeren in Alphens centrum wordt afgeschaft

De eerste anderhalf uur gratis parkeren in de grote parkeergarages, achter de slagboom, wordt afgeschaft. Voortaan is het eerste halfuur gratis en het uur erna kost 1 euro. Het algemene parkeertarief gaat na deze anderhalf uur met vijftig cent per uur omhoog naar 3 euro.

Overige vandaag 10:49

Veilig met de fiets de weg op

Alphen Vitaal organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, fietsservice Totaal en een fysiotherapeut Djim Kromhout een tweedaagse fietscursus speciaal voor volwassenen en senioren die zich onzeker voelen op de fiets.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:23

The Center of Beauty Institute wint prestigieuze Beauty Award

Na een ondernemersreis van bijna acht maanden heeft The Center of Beauty Institute de prestigieuze Beauty Award 2024 gewonnen voor Dé Beste Schoonheidssalon van Nederland. "Ik kan het bijna niet geloven. Wat begon als een droom, werd een plan en uiteindelijk een doel," aldus eigenaresse Carmen. "Het doel om mee te doen met de Beauty Award was om ervan te leren, mezelf verder te ontwikkelen en mijn bedrijf eens goed onder de loep te nemen."