Cultuur

Popmuseum RockArt heeft interesse in Oude Raadhuis

Het popmuseum RockArt uit Hoek van Holland groeit uit zijn jasje en wilt uitbreiden. Het liefst zouden zij zich vestigen in Den Haag maar daar komen ze er niet uit. René Driesen (GroenLinks) bedacht dat het Oude Raadhuis misschien wel een goede plek zou kunnen zijn en nam contact op met het museum.

“Den Haag is natuurlijk een mooie stad en veel Nederlandse rockartiesten komen daar vandaan zoals Anouk en Di-Rect. Maar als het museum er niet uit komt daar met de politiek, dan is het niet anders. Het Oude Raadhuis in Alphen moet een culturele bestemming krijgen en ik dacht, misschien is het popmuseum wel een idee. De muziekschool zit er nu al, er zijn oefenruimtes en het is natuurlijk een prachtig gebouw”, vertelt Driesen. De plannen voor het Oude Raadhuis kunnen immers wel een zetje gebruiken.”

René besloot zijn idee voor te leggen aan het museum en direct waren zij enthousiast. Het Oude Raadhuis is groot genoeg en heeft een perfecte ligging. “Het is makkelijk bereikbaar met de auto en het OV. Ze zijn al wezen kijken en werden eigenlijk alleen maar enthousiaster”. Toen kwam de vraag of er water in de buurt was, een vraag die René niet direct begreep.

Oude Veronicaschip
Het oude Veronicaschip, wat in de jaren ‘60/70 een illegaal radiostation was, ligt nu in Amsterdam. Ook hier voor zijn ze op zoek naar een plek. Het oude schip waar vroeger piratenzenders vanaf werden uitgezonden sluit aan op het popmuseum. “Een goede plek hiervoor is de Rijnhaven. Ze zijn van plan om de oude studio er weer in te zetten en om tijdelijk weer uit te zenden in verband met een jubileum.” Vanaf het Bospark kun je gemakkelijk naar het schip lopen.

Goed voor Alphen
“Ik denk dat het ook een cultureel en economisch een goed plan is voor Alphen aan den Rijn.”, vertelt Driesen. “Ik heb al bij een aantal partijen en ook de oppositie gepolst hoe zij over het idee denken en zij zijn allemaal enthousiast. De cultuurvisie wordt nu ook afgerond dus wellicht past het daar nog in.

Ook Jan ’t Hoen, zakenman en drummer van de band Wild Romance, is enthousiast over het plan. Hij zet zich al enige tijd in voor de popmuziek in Alphen aan den Rijn en ziet dan ook graag een poppodium terug komen. “Lange tijd was Alphen aan den Rijn een belangrijke plek voor bekende bands. Genoeg internationale bands hebben opgetreden in Alphen en de popscène was erg groot. Zonde dat er nu geen plek meer is voor een poppodium, wellicht dat er nu wel weer een mogelijkheid komt voor zo’n initiatief. Alphen is er groot genoeg voor.”

De plannen zijn nog in een beginstadium maar aan het enthousiasme ligt het niet. Driesen hoopt snel meer uitsluitsel te krijgen over zijn plannen.

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Calimeroland
Blog Opinie gisteren 19:57

MINERVA Calimeroland

Het is inmiddels meer dan 5 jaar later. Je zou zeggen dat het oude zeer dan wel een keer voltooid verleden tijd is. Maar nee, in de kleine dorpjes die met de grote boze stad tot één gemeente Alphen aan den Rijn zijn gefuseerd, is het nog altijd kommer en kwel.