Pixabay
Blog Opinie

Poppodium van de baan? Niks ervan!

Soms lees je dingen in de krant waarvan je denkt: hoe komen ze erbij? De plannen voor een poppodium in Alphen aan den Rijn zouden van de baan zijn. Niets is minder waar.  

Wat is er aan de hand? Het budget van 2,6 miljoen euro voor de verbouwing van theater Castellum is nodig om de verblijfsruimten van het publiek en de horecavoorziening in het pand te verbeteren. Dit is goed voor de aantrekkelijkheid van Castellum en voor de exploitatie van theater en bioscoop.

Binnen dit budget blijft er geen geld over om de kleine zaal van Castellum geschikt te maken voor de functie van poppodium (waar ook gedanst kan worden). Meer dan deze constatering doet het college niet. Maar is het poppodium daarmee van de baan? Natuurlijk niet.

Het college heeft voorgerekend dat de realisatie van een poppodium in Castellum een investering van circa 750.000 euro vergt. Zo’n investering wordt over een langere periode afgeschreven. Feitelijk komt het erop neer dat je voor een jaarlijks bedrag van circa 45.000 euro een poppodium in Alphen kunt realiseren. In de hoogtijdagen van het Kasteel kreeg dit poppodium jaarlijks een subsidie van 110.000 euro.

GroenLinks verwacht van het college dat uitvoering wordt gegeven aan de cultuurvisie, waarin het gemis van een poppodium duidelijk naar voren kwam. Die conceptvisie kreeg veel kritiek, juist omdat veel partijen vonden dat het met het cultuurbeleid in Alphen wel wat ambitieuzer mag.

Een – relatief bescheiden - investering in een poppodium mag in die cultuurvisie dus niet ontbreken.

- René Driesen, fractievoorzitter GroenLinks


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 11:08

Stichting MAX kan door

Stichting MAX kan door. Deze week hebben de gemeente Alphen aan den Rijn en Stichting MAX overeenstemming bereikt over het vervolg voor komende jaren.

Evenementen vandaag 10:11

Onderzoek naar statiegeldsysteem bij evenementen in Alphen

De fractie van GroenLinks heeft de gemeente Alphen aan den Rijn gevraagd om statiegeld in te voeren bij evenementen. De gemeente geeft nu aan in het voorjaar van 2020 onderzoek te gaan doen naar de mogelijkheid voor statiegeld bekers op Alphense festivals.

Sport vandaag 09:23

67e Wielerklassieker van Zuid-Holland

Op 14 maart 2020 vindt de 67e Ronde van Zuid-Holland plaats. De Wielerklassieker begint en eindigt in Den Haag, maar zal ook langs Alphen aan den Rijn komen.