Pixabay
Blog Opinie

Poppodium van de baan? Niks ervan!

Soms lees je dingen in de krant waarvan je denkt: hoe komen ze erbij? De plannen voor een poppodium in Alphen aan den Rijn zouden van de baan zijn. Niets is minder waar.  

Wat is er aan de hand? Het budget van 2,6 miljoen euro voor de verbouwing van theater Castellum is nodig om de verblijfsruimten van het publiek en de horecavoorziening in het pand te verbeteren. Dit is goed voor de aantrekkelijkheid van Castellum en voor de exploitatie van theater en bioscoop.

Binnen dit budget blijft er geen geld over om de kleine zaal van Castellum geschikt te maken voor de functie van poppodium (waar ook gedanst kan worden). Meer dan deze constatering doet het college niet. Maar is het poppodium daarmee van de baan? Natuurlijk niet.

Het college heeft voorgerekend dat de realisatie van een poppodium in Castellum een investering van circa 750.000 euro vergt. Zo’n investering wordt over een langere periode afgeschreven. Feitelijk komt het erop neer dat je voor een jaarlijks bedrag van circa 45.000 euro een poppodium in Alphen kunt realiseren. In de hoogtijdagen van het Kasteel kreeg dit poppodium jaarlijks een subsidie van 110.000 euro.

GroenLinks verwacht van het college dat uitvoering wordt gegeven aan de cultuurvisie, waarin het gemis van een poppodium duidelijk naar voren kwam. Die conceptvisie kreeg veel kritiek, juist omdat veel partijen vonden dat het met het cultuurbeleid in Alphen wel wat ambitieuzer mag.

Een – relatief bescheiden - investering in een poppodium mag in die cultuurvisie dus niet ontbreken.

- René Driesen, fractievoorzitter GroenLinks


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 21:08

Geen nieuwe sociale huurwoningen in centrum van Alphen-Stad

In de plannen voor nieuwbouwwoningen in het centrumgebied aan de Lage Zijde is geen plaats voor nog meer sociale huurwoningen. Van de vijfhonderd geplande woningen zijn er namelijk al tweehonderd gebouwd in de sociale huursector.

Advertorial Overige gisteren 19:31

Geld inzamelen voor KiKa

Op zaterdag 21 september wordt er een benefietavond gehouden in Bar Amsterdam om geld in te zamelen voor KiKa. Iedereen is van harte welkom om de avond bij te wonen!  

Politiek gisteren 16:06

Bouwactiviteiten Aarkadekwartier stand van zaken

De nieuwbouw op en bij het Aarplein en De Vest in het stadshart van Alphen aan den Rijn verloopt voorspoedig. Naar verwachting worden de woningen in fase 1 en 2 begin volgend jaar opgeleverd.

Sport gisteren 15:52

Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap

Het Scala College organiseert in samenwerking met Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek op woensdagmiddag 9 oktober het Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap.  

Advertorial Overige gisteren 15:07

Jaarmarkt bij Soos aan den Rijn

Natuurlijk doet Soos aan den Rijn iets leuks voor al hun bezoekers tijdens de Jaarmarkt op woensdag 18 september!