Castellum
Advertorial Evenementen

Populaire pubquiz terug in Castellum!

Ook in 2022 brengen Castellum en de dolenthousiaste Pubquizmasters weer maandelijks op dinsdagavond een hilarische Pubquiz, waarbij de vragen de deelnemers om de oren vliegen. Sportvragen, actualiteiten, plaatjesrondes, alles komt aan bod! De Pubquiz staat garant voor een vrolijke, afwisselende en spannende avond, want wie gaat er naar huis met de beker? 

Een Pubquiz is een uit Groot-Brittannië overgewaaid fenomeen waarbij teams van ongeveer 4 á 6 personen het tegen elkaar opnemen op het gebied van allerhande onderwerpen zoals sport, aardrijkskunde, algemeen, actualiteit, muziek, films, etc. Een Pubquiz heeft niets te maken met IQ, maar álles met het vermogen om op het juiste moment het juiste antwoord op 'weetjes' uit het geheugen naar boven te halen. Daarom staat de Pubquiz garant voor een paar uur plezier voor jong en oud, man en vrouw, op elk niveau. Tijdens de Pubquiz blijft de bar natuurlijk geopend, zodat ook de meest dorstige deelnemers door kunnen blijven spelen!

Het programma van een Pubquiz ziet er als volgt uit:
De quizmaster legt het verloop van de Pubquiz uit aan de deelnemers.
Dan gaat de Pubquiz van start, en worden de vragen in rondes van 10 (open) vragen op de deelnemers afgevuurd. Zij overleggen met de rest van de teamleden en schrijven dan – hopelijk – het juiste antwoord op het antwoordvel. De vragen worden niet alleen gesteld door de quizmaster, maar komen ook in de vorm van fotorondes (‘van wie is deze baard?’ of ‘hoe heet dit dier?’) en muziekrondes (‘wie zong deze smartlap?’ of ‘hoe heet deze meidenband?’). Tussen de rondes door worden nog andere spellen gespeeld zoals bijvoorbeeld ‘Petje Op / Petje Af’. Na elke ronde worden de formulieren verzameld en nagekeken, en worden juiste antwoorden beloond met punten. Het team dat na zes rondes de meeste punten heeft verzameld, mag zich Pubquizkampioen noemen.

LET OP: Je koopt één kaart voor een team à € 29,50. Een team bestaat uit maximaal 5 personen.

Inloop: 19:30 uur
Aanvang Pubquiz in Rijn foyer: 20:00 uur


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 16:45

Zoveel nieuwbouwwoningen kreeg Alphen erbij in 2022

Nederland bevindt zich in een woningcrisis. Ook Alphenaren merken dat er hoge nood is voor woningen. Om uit de crisis te komen zullen veel woningen gebouwd moeten worden. In 2022 werd landelijk daarom het hoogste aantal nieuwbouwwoningen opgeleverd in het afgelopen decennium.

Sport vandaag 15:38

Ajax: "Heitinga maakt seizoen af als hoofdtrainer Ajax"

Vorige week werd de 39-jarige Alphenaar en oud-voetballer John Heitinga naar voren geschoven als interim-trainer bij Ajax na het ontslag van Schreuder. Ajax maakt nu bekend dat Heitinga het seizoen als hoofdtrainer af zal maken.

Gemeente vandaag 13:12

Gemeente stelt groot geldbedrag beschikbaar voor kadevervanging Aarkade

Al zo’n vijftien jaar is de gemeente Alphen aan den Rijn bezig met het ontwikkelen van Stadshart Lage Zijde. Naast het bouwen en vernieuwen van woningen op meerdere locaties zal ook de openbare ruimte aangepakt worden. Daarvoor heeft de gemeente ruim een miljoen opzij gezet.

Advertorial Sport vandaag 12:01

Lodge Alphen Après-ski Feest

Jetzt Gehts Los! Over enkele weken vindt de eerste editie van het Lodge Alphen Après-ski Feest plaats. Trek je skipak maar uit de kast want op 18 februari gaan ze weer los in de Biergarten. Samen met de DJ en La Chouffe wordt er een spetterend feest van gemaakt. Bestel snel je ticket want vol = vol.

Rechtszaak vandaag 11:08

Alphense ambtenaren omgekocht door aannemer

Wat doe je als aannemer als je extra klussen wil in de gemeente en wil kunnen winnen van je concurrenten? Een 67-jarige aannemer uit Bodegraven wordt verdacht van het omkopen van ambtenaren om zo een streepje voor te hebben.