Castellum
Advertorial Evenementen

Populaire pubquiz terug in Castellum!

Ook in 2022 brengen Castellum en de dolenthousiaste Pubquizmasters weer maandelijks op dinsdagavond een hilarische Pubquiz, waarbij de vragen de deelnemers om de oren vliegen. Sportvragen, actualiteiten, plaatjesrondes, alles komt aan bod! De Pubquiz staat garant voor een vrolijke, afwisselende en spannende avond, want wie gaat er naar huis met de beker? 

Een Pubquiz is een uit Groot-Brittannië overgewaaid fenomeen waarbij teams van ongeveer 4 á 6 personen het tegen elkaar opnemen op het gebied van allerhande onderwerpen zoals sport, aardrijkskunde, algemeen, actualiteit, muziek, films, etc. Een Pubquiz heeft niets te maken met IQ, maar álles met het vermogen om op het juiste moment het juiste antwoord op 'weetjes' uit het geheugen naar boven te halen. Daarom staat de Pubquiz garant voor een paar uur plezier voor jong en oud, man en vrouw, op elk niveau. Tijdens de Pubquiz blijft de bar natuurlijk geopend, zodat ook de meest dorstige deelnemers door kunnen blijven spelen!

Het programma van een Pubquiz ziet er als volgt uit:
De quizmaster legt het verloop van de Pubquiz uit aan de deelnemers.
Dan gaat de Pubquiz van start, en worden de vragen in rondes van 10 (open) vragen op de deelnemers afgevuurd. Zij overleggen met de rest van de teamleden en schrijven dan – hopelijk – het juiste antwoord op het antwoordvel. De vragen worden niet alleen gesteld door de quizmaster, maar komen ook in de vorm van fotorondes (‘van wie is deze baard?’ of ‘hoe heet dit dier?’) en muziekrondes (‘wie zong deze smartlap?’ of ‘hoe heet deze meidenband?’). Tussen de rondes door worden nog andere spellen gespeeld zoals bijvoorbeeld ‘Petje Op / Petje Af’. Na elke ronde worden de formulieren verzameld en nagekeken, en worden juiste antwoorden beloond met punten. Het team dat na zes rondes de meeste punten heeft verzameld, mag zich Pubquizkampioen noemen.

LET OP: Je koopt één kaart voor een team à € 29,50. Een team bestaat uit maximaal 5 personen.

Inloop: 19:30 uur
Aanvang Pubquiz in Rijn foyer: 20:00 uur


Meer nieuws

Blog Politiek vandaag 19:59

MINERVA Sop, kool en geit

Het was echte politiek donderdagavond tegen middernacht. Het zwaard van Damocles, de kwestie Gnephoekpolder die al jaren boven de coalitie van Nieuw Elan, CDA en GroenLinks hangt, is dan net gevallen. GroenLinks kondigt na een schorsing aan op te stappen.

Evenementen vandaag 19:15

Topacts bij Zomerspektakel aan het Meer op 3 juni 2022

“Het is eindelijk zover”, vertelt bestuursvoorzitter van het Zomerspektakel aan het Meer Stanley de Looze enthousiast. “Op zaterdag 29 januari 2022 starten we met de kaartverkoop van de tickets voor vrijdag 3 juni 2022. Dan hebben we een dijk van een line-up staan. Die avond staat Cesar Zuiderwijk met DrumDemons op het podium als eerbetoon aan de Golden Earring. Daarna speelt Anouk gevolgd door Snelle, met zijn band ‘de lieve jongens’. Kensington sluit de avond af. Voor slechts € 45 garanderen wij een topavond.” 

Evenementen vandaag 16:00

20 van Alphen ook dit jaar afgelast: “Een zware beslissing”

Het had één groot feest moeten worden op zondag 13 maart 2022. Dan zou namelijk de 20 van Alphen plaatsvinden. Maar helaas, ook dit jaar heeft de organisatie moeten besluiten om het hardloopevenement te annuleren. Een flinke domper.