Josh Walet

Positief coronanieuws: vorige week geen positief geteste personen in Alphen

In de week van maandag 6 t/m zondag 12 juli zijn er in de regio Hollands Midden in totaal 3785 coronatesten afgenomen in de teststraten in de regio. Slechts 0,3 procent hiervan testte positief. In Alphen bleven besmettingen zelfs helemaal uit.

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich aanmelden voor een coronatest via het landelijke nummer 0800-1202. Vorige week zijn er in totaal 3785 coronatesten afgenomen in de teststraten van Hollands Midden, waarvan 13 personen positief zijn getest. Dit komt neer op 0,3 procent. Daarnaast zijn er 4 personen positief getest in ziekenhuizen en/of verzorg- en verpleeghuizen.

In Alphen werden er vorige week 665 personen getest op het coronavirus, maar er werden geen besmettingen vastgesteld. Ook waren er geen nieuwe ziekenhuisopnames en overleed er in Alphen niemand aan het coronavirus. Geen nieuwe ziekenhuisopnames geldt zelfs voor het eerst voor de hele regio Hollands Midden. Nieuwe coronaclusters zijn ook uitgebleven.

Lopend of fietsend door de corona teststraat?

De GGD krijgt regelmatig de vraag of je je ook kunt laten testen als je geen auto hebt, aangezien sommige testlocaties bekendstaan als corona drive-ins. Het antwoord? “Mensen kunnen met de auto naar de testlocatie komen en worden vanuit de auto getest. Mensen die geen auto hebben kunnen ook gewoon door de teststraat, bijvoorbeeld op de fiets of lopend. Dus ook als je geen auto hebt, kun je bij klachten gewoon worden getest.”

Sinds maandag 13 juli is de corona teststraat in Alphen verhuisd naar een andere plek op de Euromarkt.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek vandaag 18:33

Alphens Restaurantweek: Brasserie de Alphense Burgemeester

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Brasserie de Alphense Burgemeester!

Overige vandaag 14:20

TikTokkers klimmen over hek kinderboerderij voor filmpje

De rust van de dieren bij Kinderboerderij Bospark in Alphen werd afgelopen woensdagavond abrupt verbroken door een paar meiden die over het hek klommen. Zij wilden ’s avonds laat een filmpje opnemen voor op de populaire app TikTok.

Calamiteiten vandaag 13:18

Fietsendiefstallen rondom zaterdagmarkt toegenomen

Er zijn de afgelopen weken veel aangiften bij de politie gedaan van diefstal van elektrische fietsen. Opvallend, zo zegt de politie, is dat de dieven vooral fietsen stelen die geplaatst zijn bij de zaterdagmarkt.