Van Ede Architecten

PostNL zet hoog in op duurzaamheid bij realiseren nieuw regionaal distributiecentrum

Onlangs heeft de gemeente een bouwkavel op bedrijventerrein Steekerpoort I verkocht aan PostNL. Er komt een sorteercentrum van 8.000 vierkante meter. En PostNL zet daarbij hoog in op duurzaamheid.

Op het bedrijventerrein Steekterpoort I wordt de komende jaren ingezet op een flinke ontwikkeling. “De aanwezigheid van de overslaghaven Alpherium, gekoppeld aan een uitgebreide infrastructuur en grote kavels bieden kans om de bedrijvigheid en werkgelegenheid in dit gebied flink uit te breiden”, aldus de gemeente. Op de kavel die is verkocht aan PostNL wordt een sorteercentrum gerealiseerd. Hiermee wil het postbedrijf hun pakkettennetwerk uitbreiden.

Duurzaamheid

PostNL zet hoog in op duurzaamheid. Het distributiecentrum wordt namelijk gebouwd conform BREEAM-NL ‘excellent’. BREEAM-NL is de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving en ‘excellent’ is één van de hoogste keurmerken. Om hieraan te voldoen wordt het project beoordeeld op negen verschillende duurzaamheidscategorieën: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik en ecologie en vervuiling.

Het gebouw wordt dan ook onder meer voorzien van zonnepanelen, warmteterugwinning, led verlichting en elektrische verwarming (gasloos). PostNL bouwt ook een laadplein voor elektrische bestelauto’s en wil in de toekomst emissievrij bezorgen in het centrum van Alphen aan den Rijn.

Bezwaren van bewoners

Duurzaam of niet, omwonenden staan niet te springen om de komst van het sorteercentrum. Zij vrezen namelijk dat luchtverontreiniging en herrie van de voertuigen die dagelijks af en aan rijden, het leefklimaat zal aantasten. De bewonersvereniging heeft hun bezwaren op een eerder moment ook al kenbaar gemaakt aan de gemeente.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Muziek vandaag 10:35

Oud Alphenaar Reinier Zonneveld wint Edison voor Beste Dance Album

De oud-Alphense techno-dj Reinier Zonneveld heeft een Edison Award gewonnen voor Beste Dance Album. De bekendmaking vond plaats in het AFAS Theater in Leusden, waar Zonneveld de voorkeur kreeg boven de gerenommeerde viervoudig Edison-winnaar Tiësto.

Advertorial Evenement vandaag 09:29

Inspiratiemiddag jongeren sterker door creativiteit

Op 19 maart organiseren Parkvilla en Khabbaz een middag vol inspiratie voor zorg- en/of welzijnsprofessionals met als thema: hoe kun je met creativiteit jongeren helpen steviger in hun schoenen te staan.

Milieu en duurzaamheid gisteren 16:41

Gemeente Alphen aan den Rijn stelt hybride lichtmasten op proef

In een stap naar duurzaamheid en energie-efficiëntie heeft de Gemeente Alphen aan den Rijn aangekondigd dat ze een proef zullen starten met hybride lichtmasten op meerdere locaties binnen de stad. De gebieden aan de Hoorn, de Genielaan en het gemeenteterrein van Langeroode aan de Genielaan zullen fungeren als proefterreinen voor deze technologische vooruitgang.

Advertorial Actie gisteren 15:26

Sim Only actie in maart bij The GSM Store!

Vanaf 29 februari 2024 krijgen nieuwe klanten die een 2-jarig Sim Only abonnement afsluiten 3 maanden 50% korting op hun abonnement. Ook betaald u geen aansluitkosten t.w.v. €15,-. Deze promotie loopt tot en met 2 april 2024. 

Overige gisteren 14:18

Deadline aanmelding stadsdichtersverkiezing verlengd

Op zondag 17 maart vindt in het Oude Raadhuis de stadsdichtersverkiezing plaats. Tijdens de verkiezing wordt bepaald wie voor de komende twee jaar de stadsdichter wordt van Alphen aan den Rijn.

Sport gisteren 13:09

13-jarige Serena pakt winst in Thailand na intensieve trainingsperiode

Alphense Serena heeft recentelijk de overwinning behaald tijdens haar trainingskamp in Thailand. Afgelopen januari begon Serena haar reis met een exclusieve 1-op-1 training met de wereldkampioen van One Championship, Superbon. Vervolgens zette ze haar trainingsinspanningen voort bij Tiger Muay Thai in Phuket, waar haar eigen trainer Phet haar met open armen ontving.