Van Ede Architecten

PostNL zet hoog in op duurzaamheid bij realiseren nieuw regionaal distributiecentrum

Onlangs heeft de gemeente een bouwkavel op bedrijventerrein Steekerpoort I verkocht aan PostNL. Er komt een sorteercentrum van 8.000 vierkante meter. En PostNL zet daarbij hoog in op duurzaamheid.

Op het bedrijventerrein Steekterpoort I wordt de komende jaren ingezet op een flinke ontwikkeling. “De aanwezigheid van de overslaghaven Alpherium, gekoppeld aan een uitgebreide infrastructuur en grote kavels bieden kans om de bedrijvigheid en werkgelegenheid in dit gebied flink uit te breiden”, aldus de gemeente. Op de kavel die is verkocht aan PostNL wordt een sorteercentrum gerealiseerd. Hiermee wil het postbedrijf hun pakkettennetwerk uitbreiden.

Duurzaamheid

PostNL zet hoog in op duurzaamheid. Het distributiecentrum wordt namelijk gebouwd conform BREEAM-NL ‘excellent’. BREEAM-NL is de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving en ‘excellent’ is één van de hoogste keurmerken. Om hieraan te voldoen wordt het project beoordeeld op negen verschillende duurzaamheidscategorieën: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik en ecologie en vervuiling.

Het gebouw wordt dan ook onder meer voorzien van zonnepanelen, warmteterugwinning, led verlichting en elektrische verwarming (gasloos). PostNL bouwt ook een laadplein voor elektrische bestelauto’s en wil in de toekomst emissievrij bezorgen in het centrum van Alphen aan den Rijn.

Bezwaren van bewoners

Duurzaam of niet, omwonenden staan niet te springen om de komst van het sorteercentrum. Zij vrezen namelijk dat luchtverontreiniging en herrie van de voertuigen die dagelijks af en aan rijden, het leefklimaat zal aantasten. De bewonersvereniging heeft hun bezwaren op een eerder moment ook al kenbaar gemaakt aan de gemeente.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Theater vandaag 12:50

Tweede bijeenkomst: verhalen delen uit het Rooie Dorp

Het Rooie Dorp in Alphen aan den Rijn is een markante plek vol verhalen die het waard zijn om verteld te worden. Parkvilla gaat samen met de bewoners deze verhalen laten zien in de vorm van een theaterstuk. 

Verkeer en vervoer vandaag 11:42

Nieuw plan voor tankstation en snellaadplekken langs N207

Ondernemer Peter van Eijk heeft plannen om langs de N207 tussen Alphen aan den Rijn en Leimuiden een nieuw tankstation te bouwen. Het onbemande TinQ-station komt bij de rotonde van de N207 en de Vriezenweg, aan de kant van Leimuiden.

Sport vandaag 09:26

Diede de Groot wint voor de vijfde keer Australian Open

Diede de Groot (26 jaar), rolstoeltennisster bij Nieuwe Sloot in Alphen, heeft haar zeventiende Grand Slam gewonnen. In de finale van de Australian Open speelde De Groot tegen de Japanse Yui Kamiji.